3 gyógyító erejű szín a lakásban
Így használd őket!
Akár testi, akár lelki panaszokról van szó, bizonyos színek használata segíthet orvosolni a gondjaidat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban már írtunk arról, melyek azok a színek, amik az arra érzékenyeknél testi vagy lelki betegségeket válthatnak ki.

Most összegyűjtöttünk neked három olyan színt, amit ha okosan használsz, orvosságul szolgálhatnak a problémáidra. Megmutatjuk, hogyan!

Torokfájásra és szexuális problémákra - kék

A kék szín közismert nyugtató, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásáról, de a migrén vagy a menstruáció okozta görcsöket is képes enyhíteni.

Ha sok stressz ér, gyakran vagy feszült, nem tudsz leengedni, használd bátran a kék szín feszültségoldó erejét. A lakáson belül olyan helyeken érdemes alkalmaznod, ahol pihenni, lazítani szeretnél.

Az ég és a víz színe nem véletlenül közkedvelt a fürdőszobákban, ám ha kicsi és fénytelen a fürdőd, inkább csak kiegészítőkön - törülközőkön, fogmosópoháron, köntösön - jelenjen meg a hűsítő kék, különben a helyiség túl rideg lesz.

Kevesen kapcsolják össze a hideg kék színt a szexualitással, a szenvedéllyel, pedig ez a szín bizonyos párkapcsolati problémákra is megoldást hoz.

Ha a munkahelyi feszültség a hálószobáig kísér, vagy a frigiditás keseríti meg az együtt töltött órákat, használj kék színt a hálóban, ami segít, hogy teljesen ellazulj, és képes légy átadni magad az élvezeteknek.

Ha a munkakörödhöz hozzátartozik a hangos és folyamatos beszéd, akkor is érdemes kék színt használnod a hálószobában, hogy alvás közben a hangszálaid is könnyebben regenerálódjanak. Kékre festheted a falakat, de a kék takarón át egész éjszaka a testedbe áramló pozitív, nyugtató energia is megoldást jelenthet mind a torokfájásra, mind a szexuális problémákra.

Emésztőszervi problémákra és asztmára - narancssárga

A két szín keverékéből létrejött narancssárga a vörösnek köszönhetően hatással van a testedre, a sárga szín miatt pedig az intellektusodra is. A narancssárga élénkíti az emésztést és megkönnyíti a hasznos tápanyagok felszívódását, miközben a méregtelenítő folyamatokra is ösztönzőleg hat.

A narancssárga testi és szellemi szinten egyaránt revitalizál, csökkenti a megfázásos és légúti betegségek okozta panaszokat, segít feldolgozni a traumákat és a gyászt, ellenállóbbá tesz, valamint felkészít a továbblépésre.

Ugyanakkor a narancssárga nagyon erős szín, ezért nem javasolt, hogy nagy felületen alkalmazd - ez ugyanis hosszú távon önelégültséghez és pökhendiséghez vezethet.

Ha szeretnéd élvezni a narancssárga jótékony hatásait, válassz narancsszínű kiegészítőket a konyhába. A legjobb, ha beszerzel egy narancssárga étkészletet, és ebből fogyasztod a reggelidet - nemcsak könnyebben dolgozod majd fel a tápanyagokat, de elég energiát gyűjtesz a nap során rád váró megpróbáltatások leküzdéséhez is.

A narancssárgával összefüggésbe hozható pozitív gondolatok, a nyitás az élet felé és a cselekvésre ösztönző energia nemcsak akkor lehet segítségedre, ha éppen egy traumát kell feldolgoznod. Egy narancsszínű müzlistányér vagy váza a reggelizőasztalon gondoskodik róla, hogy minden napod jókedvűen induljon.

Így lesz tökéletes a hálószoba

Nem csak a színeken múlik a nyugodt alvás és a romantikus összebújások sikere. Nézd meg videónkat, és tudd meg, hogyan lehet tökéletes a hálószobád!

Szívroham megelőzésére és érzelmi csapongásra - zöld

A zöld a színskála közepén, a vörös és a kék, a meleg és a hideg között helyezkedik el. Megnyugtató, kiegyensúlyozott légkört teremt, segít megfékezni a szélsőséges érzelmek csapongását, nem engedi, hogy elhatalmasodjon rajtad a félelem, a levertség, illetve az érzelmi, kapcsolati problémák okozta stressz.

Általánosan elfogadott tény, hogy az arra hajlamosoknál a szorongás és az érzelmi krízis keringési problémákat vagy szívrohamot okozhat, ezeket a kiváltó okokat azonban a zöld szín képes enyhíteni.

Nyugtató, lazító hatása miatt a zöldet nem érdemes olyan helyzetekben alkalmaznod, amikor a csúcson kell lenned, de a kékhez hasonlóan jól használható a hálószobában vagy a fürdőben.

Néhány kiegészítő erejéig a zöld megjelenhet a dolgozószobában vagy a nappaliban is, hogy oldja a munka vagy egy komoly probléma megvitatása által kiváltott stresszt. A leghatásosabb, ha zöld növényekkel hozod be a lakásba a szín nyugtató erejét, így a virágok élő, pozitív kisugárzása is erősíti a zöld biztonságot adó energiáját.

Cikkünk Stephanie Norris Titkok nélkül - Színterápia című könyve alapján készült, mely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük