Egyszerre furák és cukik: a viktoriánusok odavoltak ezekért az angyalkákért
A viktoriánus Angliában fontos változás állt be a karácsonyi szokások terén, ez lehetett az egyik oka annak, miért imádták ezeket az angyalokat.

viktoriánus angyal 9 kész
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angyalkák régen sokkal inkább a karácsonyi ünnepek szimbólumai voltak, mint mostanában, amikor nálunk is egyre többször felbukkan a Mikulás december végén is. A kedves, kisgyerekként ábrázolt alakokkal képeslapokon lehetett találkozni, ahogy éppen a karácsonyfát csempészik a szobába vagy a gyerekeket lesik ajándékbontás közben.

A viktoriánus korban különösen népszerűek voltak a kisangyalokkal készült díszek, amit otthon is könnyen előállíthatott bárki. A képeslapból kivágva csak egy kevés ezüstlaméval kellett díszíteni.

Viktoriánus angyalok

Persze az egyszerű változatokon túl készültek gyöngyökkel díszített bonyolult darabok is, sőt, volt, hogy ruhácskát kapott a figura. A fára akasztva aztán olyan volt, mintha kikukucskálnának az ágak közül. Most pedig újra divatba jöttek, a Pinteresten nagyon népszerűek a vintage hangulatot keltő apró díszek, amik nagyon kedvesek, de van bennük valami enyhén bizarr is. 

(Képek forrása: pinterest)

Ezt is szeretjük