Sült alma mézes dióval töltve: már az illata elvarázsol
Az isteni sültalma-variációk mennyei illattal töltik be a lakást.
Az alma olcsó és finom téli szezonális gyümölcs, ami tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, emellett pedig rendkívül sokoldalúan felhasználható.
A gyümölcs immunerősítő, egészségvédő hatását a benne levő gyulladáscsökkentő flavonoidoknak, prebiotikus rostjainak, káliumnak, réznek, C- és K-vitaminnak köszönheti. A süteményköltemények mellett akár önmagában, minden jóval megtöltve is mennyei fogás készíthető belőle.
Sült almás édességek
A sült alma örök favorit a késő őszi és téli hideg estéken, a melengető édesség mennyei illattal tölti meg a lakást, és egészen ünnepváró hangulatba hozza az embert, főleg, ha néhány fűszerrel feldobja a receptet. Idaredből, jonatánból, jonagondból is finom lesz, de arra figyelj, hogy hasonló méretűeket válassz, így egyszerre sülhetnek át. Néhány variációval garantáltan nem lőhetsz mellé.
Sült alma mézes dióval töltve
A töltött sült almához a gyümölcsöket tisztítsd meg, a tetejüket vágd le, kapard ki a belsejüket. Az is jó megoldás, ha elfelezed őket, és óvatosan kivágod a magházukat.
Hozzávalók:
- 4 alma
- 4 evőkanál dió
- 4 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
Vágd apróra a diót, pirítsd meg kicsit száraz serpenyőben, majd keverd össze a mézzel és a fahéjjal. Töltsd meg vele az almákat, majd helyezd óvatosan a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára az almákat 20 perc alatt.
Túróval töltött sült alma
Bár a túró alapvetően nem olcsó, ha van belőle otthon 10-12 dekagramm, isteni töltött almát készíthetsz belőle.
Hozzávalók:
- 4 alma
- 10 dekagramm túró
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- ízlés szerint pici vanília
Törd össze a túrót villával, keverd hozzá a tojássárgáját, a mézet és a fűszereket. Töltsd meg az almákat a krémmel, majd helyezd a darabokat egymás mellé a tepsiben, amit előtte sütőpapírral béleltél vagy kivajaztál. 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára a finomságot 20 perc alatt.
Sült alma mazsolával és rummal
Ha még izgalmasabb ízekre vágysz, próbáld ki a sült almát rumos mazsolával töltve. Garantáltan imádni fogod.
Hozzávalók:
- 4 alma
- 4 evőkanál mazsola
- 4 evőkanál rum
- 4 evőkanál méz
- ízlés szerint fahéj, vanília
Első lépésként áztasd be egy kis időre a mazsolát a rumba egy kis tálon. Ázzanak legalább addig, míg az almákat előkészíted a sütésre, de akár egy bő fél órát is hagyhatod. Keverd össze a rumos mazsolát és a mézet, ízlés szerint feldobhatod téli hangulatot megidéző fűszerekkel, így fahéjjal vagy vaníliával is. A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatott almák a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt puhára sülnek.
Isteni téli likőrök házilag
Ezek a mennyei likőrök tökéletesek a hideg napokra: kortyolgasd a saját készítésű finomságokat!
Ínycsiklandó házi készítésű likőrök: tökéletes ajándék is válhat belőle!
Ezek a mennyei likőrök tökéletesek a hideg napokra: Baileys helyett kortyolgasd a saját készítésű finomságokat!
Elolvasom(Képek: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!
- likőr
- karácsonyi recept