Sült alma mézes dióval töltve: már az illata elvarázsol

Az isteni sültalma-variációk mennyei illattal töltik be a lakást.

Sült almás édességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alma olcsó és finom téli szezonális gyümölcs, ami tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, emellett pedig rendkívül sokoldalúan felhasználható.

A gyümölcs immunerősítő, egészségvédő hatását a benne levő gyulladáscsökkentő flavonoidoknak, prebiotikus rostjainak, káliumnak, réznek, C- és K-vitaminnak köszönheti. A süteményköltemények mellett akár önmagában, minden jóval megtöltve is mennyei fogás készíthető belőle.

Sült almás édességek

A sült alma örök favorit a késő őszi és téli hideg estéken, a melengető édesség mennyei illattal tölti meg a lakást, és egészen ünnepváró hangulatba hozza az embert, főleg, ha néhány fűszerrel feldobja a receptet. Idaredből, jonatánból, jonagondból is finom lesz, de arra figyelj, hogy hasonló méretűeket válassz, így egyszerre sülhetnek át. Néhány variációval garantáltan nem lőhetsz mellé.

Sült alma mézes dióval töltve

A töltött sült almához a gyümölcsöket tisztítsd meg, a tetejüket vágd le, kapard ki a belsejüket. Az is jó megoldás, ha elfelezed őket, és óvatosan kivágod a magházukat.

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 4 evőkanál dió
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj

Vágd apróra a diót, pirítsd meg kicsit száraz serpenyőben, majd keverd össze a mézzel és a fahéjjal. Töltsd meg vele az almákat, majd helyezd óvatosan a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára az almákat 20 perc alatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Túróval töltött sült alma

Bár a túró alapvetően nem olcsó, ha van belőle otthon 10-12 dekagramm, isteni töltött almát készíthetsz belőle.

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 10 dekagramm túró
  • 1 tojás sárgája
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • ízlés szerint pici vanília

Törd össze a túrót villával, keverd hozzá a tojássárgáját, a mézet és a fűszereket. Töltsd meg az almákat a krémmel, majd helyezd a darabokat egymás mellé a tepsiben, amit előtte sütőpapírral béleltél vagy kivajaztál. 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára a finomságot 20 perc alatt.

Sült alma mazsolával és rummal

Ha még izgalmasabb ízekre vágysz, próbáld ki a sült almát rumos mazsolával töltve. Garantáltan imádni fogod.

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 4 evőkanál mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 4 evőkanál méz
  • ízlés szerint fahéj, vanília


Első lépésként áztasd be egy kis időre a mazsolát a rumba egy kis tálon. Ázzanak legalább addig, míg az almákat előkészíted a sütésre, de akár egy bő fél órát is hagyhatod. Keverd össze a rumos mazsolát és a mézet, ízlés szerint feldobhatod téli hangulatot megidéző fűszerekkel, így fahéjjal vagy vaníliával is. A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire felsorakoztatott almák a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt puhára sülnek.

Isteni téli likőrök házilag

Ezek a mennyei likőrök tökéletesek a hideg napokra: kortyolgasd a saját készítésű finomságokat!

Ínycsiklandó házi készítésű likőrök: tökéletes ajándék is válhat belőle!

Ezek a mennyei likőrök tökéletesek a hideg napokra: Baileys helyett kortyolgasd a saját készítésű finomságokat!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük