Kész tervet adunk a kezedbe, amivel hamar megveheted az ajándékokat: gyerekjáték lesz

Örömet is lelhetsz az ünnepek előtti bevásárlásban, mutatjuk, hogyan csináld.

vásárol a nő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre közelebb van már a karácsony, de még csak most állsz neki, hogy beszerezd az ajándékokat a családtagjaidnak? Bizony, ez sok belső feszültséget teremthet, hiszen nem elég, hogy végig kell gondolnod, kit milyen ajándékkal lepj meg, még a bevásárlást is le kell vezényelni.

Ráadásul az utolsó előtti pillanatokban a város is a feje tetejére áll: mindenhol óriási a tömeg, az emberek agresszívebbek a megszokottnál. Ezek a tényezők pedig még inkább megemelhetik a vérnyomásodat. Azonban, ha stresszmentesen szeretnéd élvezni a vásárlást és a karácsonyt, akkor itt van néhány tipp, amit érdemes megfogadnod.

A listakészítés előnye

Az idegesség elkerülése érdekében klasszikus megoldásnak számít a listakészítés. Ez azért jó, mert egy lista segítségével fejben tudod tartani az összes rokont és barátot, akinek szeretnél valamit vásárolni. Jó, ha nemcsak a nevek kerülnek fel a listára, hanem az általad választott termékek vagy terméktípusok is. Így az üzletbe belépve rögtön tudni fogod, melyik részlegre menj, ráadásul sokkal dinamikusabban és gyorsabban tudsz haladni.

desk-notebook-writing-work-hand-working-1325885-pxhere.com

Ezt óriási sikerélményként éled majd meg. A lista másik előnye, hogy biztosan nem feledkezel meg senkiről sem. Hiszen lássuk be, elég kellemetlen tud lenni, ha a végén rájössz, valamelyik unokatestvérednek nem vettél semmit sem.

Vásárolj okosabban!

Ha a munkabeosztásod megengedi, próbálj olyan időszakban vásárolni, amikor nincs csúcsidő a plázákban. Általában a nyitás utáni egy-két óra a legideálisabb arra, hogy vásárolj, mert akkor még nincsenek annyira sokan az üzletekben. Emellett a kínálatot sem túrták még szét az emberek. A késő délutáni és kora esti órákban viszont óriási a tömeg, ezért jobb, ha ilyenkor tudatosan kerülöd a boltokat.

mindenki vásárol a plázában

A stressz érzését csökkentheti az is, ha egy jó társasággal mész vásárolni. Hívd el egy olyan barátnődet, aki úgy ismer téged, mint a saját tenyerét. Így még számodra hasznos tanácsokkal is elláthat, a kellemes beszélgetések pedig elvonják a figyelmedet az idegeskedésről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azokat a barátaidat vagy családtagjaidat, akikkel hajlamos vagy néha összekapni, inkább ne hívd el, mert lehet, hogy az üzletben egy bizonyos ajándék kiválasztásánál nem egyezik meg a véleményetek, emiatt kisebb összetűzés alakulhat ki, és máris ingerült leszel.

Figyelj az ár-érték arányra és a minőségre, hiszen nem az a cél, hogy csalódottan visszavigye az ajándékot a szeretted. Ha például a szüleidet egy új tévékészülékkel leped meg, de két típus között vacillálsz, előtte a számodra szimpatikus márkára vagy márkákra keress rá az interneten. Sok olyan videó is fellelhető már a világhálón, melyben kicsomagolják, illetve bemutatják a terméket, majd még véleményüket is kendőzetlenül elmondják. Ez óriási segítségként jöhet neked, mert így könnyebben dönthetsz, és nem az üzletben kell még percekig, rosszabb esetben órákig agyalni.

Divatos ajándék karácsonyra, akár az utolsó pillanatban

Közelednek az ünnepek, de még nem tudod, hogy mi kerüljön a karácsonyfa alá? A Premier Outlet ajándékkártyával nem hibázhatsz. Nagyon praktikus, hiszen a megajándékozott maga döntheti el, mire szeretné elkölteni.

Promóció

És mi legyen a válogatósakkal?

Mindenkinek vannak válogatós barátai, családtagjai, akiknek szinte lehetetlen küldetés valami frappáns ajándékot venni. Nos, ezek az ismerősök bizony megemelhetik a stresszfaktort, de léteznek alternatívák, melyekkel még a nehezebb embertípusoknak is megfelelő ajándékot vehetsz. Ha legalább olyan szinten kiismerted az illetőt, hogy tudod, mely helyeken szokott vásárolni, akkor ez már garantált siker, mivel sok üzletben beszerezhetsz ajándékkártyát.

Több külföldi kutatás szerint ez amúgy is egyre népszerűbb választásnak bizonyul. Az amerikai Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség által végzett kutatásból kiderült, hogy a vásárlók 60%-a az ajándékkártyának örülne a legjobban. 

Ezt is szeretjük