Részeges vörösboros kalács, csak felnőtteknek
A hagyományos kalács helyett készíts mennyei, vörösborral átitatott változatot. Az újdonság szó szerint megrészegít.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár a fonott kalács elsősorban a húsvét nagy kedvence, karácsonykor is elkészítheted a vajjal megkenhető finomságot, persze egy kicsit másképp.

Keverj bátran vörösbort a klasszikus sütemény receptjébe, ez teljesen új ízt ad neki, nem utolsósorban pedig sokkal laktatóbbá teszi copfos desszertet. Egy pohár forró tejjel kitűnő vacsora lehet belőle.

Vörösboros kalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt csokoládé
  • 4 tojás
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kávéskanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj

A sütőport a liszttel keverd össze. A tojássárgájákat válaszd el a fehérjéktől, és a verd kemény habbá. A tojássárgájákat keverd ki a vajjal, a cukorral, majd add hozzá a kakaót, a fahéjat, a csokoládét, a vaníliás cukrot és a vörösbort.

Keverd jól össze, és közben apránként add hozzá a lisztet és a kemény habot. Kivajazott és cukorral megszórt tepsiben, mérsékelt tűznél körülbelül egy óráig süsd.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük