Részeges vörösboros kalács, csak felnőtteknek
A hagyományos kalács helyett készíts mennyei, vörösborral átitatott változatot. Az újdonság szó szerint megrészegít.
Habár a fonott kalács elsősorban a húsvét nagy kedvence, karácsonykor is elkészítheted a vajjal megkenhető finomságot, persze egy kicsit másképp.
Keverj bátran vörösbort a klasszikus sütemény receptjébe, ez teljesen új ízt ad neki, nem utolsósorban pedig sokkal laktatóbbá teszi copfos desszertet. Egy pohár forró tejjel kitűnő vacsora lehet belőle.
Vörösboros kalács
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 4 tojás
- 1 dl vörösbor
- 1 kávéskanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
A sütőport a liszttel keverd össze. A tojássárgájákat válaszd el a fehérjéktől, és a verd kemény habbá. A tojássárgájákat keverd ki a vajjal, a cukorral, majd add hozzá a kakaót, a fahéjat, a csokoládét, a vaníliás cukrot és a vörösbort.
Keverd jól össze, és közben apránként add hozzá a lisztet és a kemény habot. Kivajazott és cukorral megszórt tepsiben, mérsékelt tűznél körülbelül egy óráig süsd.
Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
- gyümölcs
- ünnep
Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
- ünnep
- torta