Részeges vörösboros kalács, csak felnőtteknek
A hagyományos kalács helyett készíts mennyei, vörösborral átitatott változatot. Az újdonság szó szerint megrészegít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Habár a fonott kalács elsősorban a húsvét nagy kedvence, karácsonykor is elkészítheted a vajjal megkenhető finomságot, persze egy kicsit másképp.

Keverj bátran vörösbort a klasszikus sütemény receptjébe, ez teljesen új ízt ad neki, nem utolsósorban pedig sokkal laktatóbbá teszi copfos desszertet. Egy pohár forró tejjel kitűnő vacsora lehet belőle.

Vörösboros kalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt csokoládé
  • 4 tojás
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kávéskanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj

A sütőport a liszttel keverd össze. A tojássárgájákat válaszd el a fehérjéktől, és a verd kemény habbá. A tojássárgájákat keverd ki a vajjal, a cukorral, majd add hozzá a kakaót, a fahéjat, a csokoládét, a vaníliás cukrot és a vörösbort.

Keverd jól össze, és közben apránként add hozzá a lisztet és a kemény habot. Kivajazott és cukorral megszórt tepsiben, mérsékelt tűznél körülbelül egy óráig süsd.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük