Így készül a tökéletes rántott hal
A rántott hal elkészítésének titka az előkészületekben rejlik. Próbáld ki receptünket, és meglátod, egy egyszerű étel is lehet különleges!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kezdő háziasszonyként bizony megeshet, hogy még a legegyszerűbb ételek elkészítése is fejtörést okoz.

Ha ennek ellenére úgy döntenél, hogy a karácsonyi menüt te magad akarod elkészíteni, akkor receptünk segítségedre lesz abban, hogy az ünnepi fogások császára, vagyis a rántott hal a lehető legjobban sikerüljön. A titok az előkészületekben rejlik!

Rántott hal

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl tej
  • 4 szelet hal - tonhal, ponty vagy bármilyen folyami hal
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A fokhagymát zúzd apróra, szórd bele a tejbe, majd áztasd bele egy órára a halszeleteket. Az óra leteltével vedd ki őket, papírtörlővel itasd fel róluk a tejet, és ízlésed szerint sózd, borsozd mindkét oldalukat.

Ezután először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a szeleteket. Hevíts fel egy mély serpenyőben olajat, amikor forró, tedd bele, és öt-tíz perc alatt süsd készre őket.

Tökéletes mézeskalács

Nem maradt más hátra, minthogy a desszeretet is elkészítsd. Mézeskalács receptünk segítségedre lesz.

Édesszájúaknak

Ha nem szereted a fahéjáas-gyömbéres kekszeket, akkor nézelődj receptgyűjteményünkben!

Ezt is szeretjük