Így készül a tökéletes rántott hal
A rántott hal elkészítésének titka az előkészületekben rejlik. Próbáld ki receptünket, és meglátod, egy egyszerű étel is lehet különleges!
Kezdő háziasszonyként bizony megeshet, hogy még a legegyszerűbb ételek elkészítése is fejtörést okoz.
Ha ennek ellenére úgy döntenél, hogy a karácsonyi menüt te magad akarod elkészíteni, akkor receptünk segítségedre lesz abban, hogy az ünnepi fogások császára, vagyis a rántott hal a lehető legjobban sikerüljön. A titok az előkészületekben rejlik!
Rántott hal
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 5 dl tej
- 4 szelet hal - tonhal, ponty vagy bármilyen folyami hal
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A fokhagymát zúzd apróra, szórd bele a tejbe, majd áztasd bele egy órára a halszeleteket. Az óra leteltével vedd ki őket, papírtörlővel itasd fel róluk a tejet, és ízlésed szerint sózd, borsozd mindkét oldalukat.
Ezután először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a szeleteket. Hevíts fel egy mély serpenyőben olajat, amikor forró, tedd bele, és öt-tíz perc alatt süsd készre őket.
Tökéletes mézeskalács
Nem maradt más hátra, minthogy a desszeretet is elkészítsd. Mézeskalács receptünk segítségedre lesz.
Édesszájúaknak
Ha nem szereted a fahéjáas-gyömbéres kekszeket, akkor nézelődj receptgyűjteményünkben!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- karácsonyi recept
A klasszikus franciasaláta receptje
- ünnep
- krumpli