Puha, omlós mézespuszedli
Mielőtt a mézeskalács divatba jött, a háziasszonyok mézespuszedlit sütöttek. Nosztalgiázz te is!
A mézzel készült sütemények nagy karácsonyi kedvencek, de ha már belefulladsz a különböző alakzatú mézeskalácsokba, akkor készíts mézespuszedlit!
A fehér mázzal bevont barna sütemények legalább annyira közkedveltek, mint a kalácsformák, és legalább annyira finomak is. Próbáld ki receptünket!
Mézespuszedli
Hozzávalók:
- 50 db ostya
- 25 dkg barna cukor
- 20 dkg méz
- 20 dkg darált mogyoró
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott narancshéj
- 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott citromhéj
- 7,5 dkg aprított mandula
- 4 tojás
- 1 teáskanál fahéj fél csomag sütőpor
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi kardamom
- késhegynyi szerecsendió
- késhegynyi fahéj
Hozzávalók a díszítéshez:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
A tojásokat a barna cukorral keverd krémesre. Add hozzá a lisztet, a mandulát, a mogyorót, a narancs- és citromhéjat, a fahéjat, a sütőport, valamint a többi fűszert, és alaposan keverd össze. Végül keverd hozzá a mézet is.
Két evőkanál segítségével tegyél halmocskákat az ostyákra, nedves ujjal formázd meg, majd tedd őket egy sütőpapírral borított tepsire. A puszedliket hagyd 12 órán keresztül száradni, majd 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süsd
A porcukrot és a citromlevet keverd össze alaposan, és amikor kihűltek a puszedlik, akkor kend meg őket a masszával. Várd meg, amíg megdermed rajtuk a máz.
Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
- csokoládé
- ünnep
Csupa csokis fatörzs torta
- gyümölcs
- ünnep