5 gyönyörű karácsonyi dal, amit a Last Christmas helyett hallgathatsz: nem elcsépeltek, és ünnepi hangulatba hoznak

Mutatunk néhány olyan kellemes karácsonyi számot, amik meghozzák az ünnepi hangulatot, mégsem unalmasak.

Nem elcsépelt karácsonyi dalok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi készülődés sok helyen már november elején elkezdődik, decemberben pedig már szinte minden erről szól, ennek az időszaknak pedig szerves részét képezik a karácsonyi zenék is. Ezeket lehet hallani a bevásárlóközpontokban, rádióban, reklámokban, így nem csoda, hogy néha már teljesen elcsépeltnek tűnnek a folyamatosan ismételt dalok.

A két legnagyobb karácsonyi sláger egyértelműen a Wham! Last Christmas című dala, és Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című örök klasszikusa, de a Jingle Bell Rock vagy a Rockin' Around the Christmas Tree is gyakran hallható ebben az időszakban.

Ezeket hallgasd, ha már unod az elcsépelt karácsonyi dalokat

Mivel minden évben szinte ugyanazok a karácsonyi dalok szólnak mindenhol, ezért érthető módon sokan egy idő után már megunják őket, és egy kicsit sem hozzák meg számukra az ünnepi hangulatot ezek a zenék. Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan remek dal van még, amik, bár kevésbé ismertek, mégsem számítanak elcsépeltnek, és tökéletesen illenek a készülődéshez, de akár az ünnepi vacsorát vagy ajándékozást is különlegessé tehetik.

Elvis Presley – Merry Christmas Baby

A Király 1971-ben kiadta második karácsonyi albumát Elvis Sings the Wonderful World of Christmas címmel, ezen pedig olyan alkotások kaptak helyet, mint például a Merry Christmas Baby, ami kissé lassabb, bluesos hangzású, de a stresszes, készülődéssel teli napokon tökéletes választás lehet, ami ellazítja a megfáradt testet.

Stevie Wonder - Someday At Christmas

A zseniális énekes, zongorista és dalszerzőként ismert Stevie Wonderről valószínűleg senkinek sem a karácsonyi dalok jutnak először eszébe, ám neki is készült karácsonyi albuma. A lemez, bár nem döntögetett rekordokat, és a slágerlistákon sem ért el kiemelkedő eredményt, mégis remek ünnepi dalokat tartalmaz, amik tökéletesen megalapozzák a hangulatot.

Queen – Thank God It’s Christmas

Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a Queen nélkül sokkal szegényebb lett volna a zene világa, és bár rengeteg számuk vált örök klasszikussá, a karácsonyi dalukat mégsem ismerik sokan. Az 1984-es Thank God It’s Christmas című szám hangzásvilágában remekül illik a banda többi szerzeménye közé, és a karácsonyi hangulathoz is, Freddie Mercury zseniális hangját pedig egyszerűen nem lehet megunni.

Johnny Cash - Christmas As I Knew It

Nem egy klasszikus karácsonyi dal, hiszen a legendás Johnny Cash nem énekel, sokkal inkább egy történetet mesél benne, mégis érdemes az ünnepi időszakban meghallgatni és figyelni a szövegére is, hiszen szívfacsaró, mégis gyönyörű. Az énekes 1963-ban megjelent karácsonyi albumán, a The Christmas Spiriten ezenkívül még számos olyan dal megtalálható, amik sokkal meghittebbé varázsolhatják az ünnepet.

Coldplay - Christmas Lights

Természetesen nemcsak a 20. századnak jutottak gyönyörű, meghitt karácsonyi dalok, hanem a modern előadók is gyakran készítenek ünnepi témájú zenéket. Ezek közül az egyik legjobb szerzemény a Coldplay 2010-es Christmas Lights című száma, aminek érdekessége, hogy csak Magyarországon került a slágerlista első helyére, minden más országban ennél gyengébben teljesített.

Karácsonyi kvíz

Most tesztelheted, mennyire ismered ezt a csodás ünnepkört. Vajon minden kérdésre tudod a helyes választ?

Karácsonyi kvíz: 10 fogós kérdés, amire sokan nem tudják a választ - Neked mennyi sikerül?

Kvíz!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük