A házias zserbó receptje, ahogyan a nagymama csinálta

A nagymamaféle süteményekre lehetetlen nemet mondani. Ne tedd hát a zserbóval se!

A házias zserbó receptje, ahogyan a nagymama csinálta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zserbószeletnek ellenállni reménytelen ügy, hiszen a diós-lekváros töltelékkel csábító süteménynek nem akad párja.

Valószínűleg még te is emlékszel a nagyiféle klasszikus változatra, hát most itt a recept, ideje, hogy átvedd az idős hölgytől a stafétabotot. Csak ne felejts el csomagolni neki, ha karácsony táján látogatóba mész hozzá!

Zserbó

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg + 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tortabevonó
  • csipetnyi sütőpor
  • baracklekvár

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A lisztbe keverd bele a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. A tojást és a két evőkanálnyi porcukrot keverd a liszthez, majd adagold a tésztához a felfuttatott élesztőt és az olajat is.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A tésztát oszd három egyenlő részre, és lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsd ki a tepsi méretére. Fektesd a tepsibe az első lapot, kend meg baracklekvárral, majd szórd rá a porcukorral elkevert darált dió felét. Fektesd rá a második tésztalapot, villával néhány helyen szúrd meg, majd kend meg a maradék lekvárral és dióval. Végül fedd be az utolsó tésztalappal, és egy órát hagyd kelni.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 30-40 perc alatt süsd készre a süteményt. A tortabevonót olvaszd fel gőz felett, és kend meg vele a zserbó tetejét.

Mézeskalács recept

A zsebó mellett a mézeskalács is tipikus karácsonyi finomság. Készíts hát egy adaggal receptünk alapján és díszítsd ki a bájos kis figurákat!

Ettől megjön az étvágy

Ha te is szívesen sütsz finomabbnál finomabb süteményeket, akkor válogass kínálatunkból!

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kép: flickr.com, Mérida Hideaway

Ezt is szeretjük