Minden gyerek ilyen karácsonyfát szeretne - Így díszíts, ha kicsik is vannak a háznál
A gazdagon díszített, fényárban úszó fenyőfa könnyen varázsol csillogást a kíváncsi gyerekszemekbe.

cover-gyerek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

"Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága, (…)
jó gyermekek mind örülnek,
kályha mellett körben ülnek."

Dsida Jenő Itt van a szép karácsony című verse ma is éppoly aktuális, mint kilencven évvel ezelőtt volt. Az akkori gyermekek ugyanolyan angyali kíváncsisággal és izgalommal várták a Jézuskát, mint a maiak.

A fényárban úszó, a csillogó, élénk színű gömbökkel tarkított karácsonyfa ma is könnyen varázsol örömöt a kíváncsi gyerekek - és persze a felnőttek - arcára.

Karácsonyfa régen és most

Míg kezdetben igazi gyertyákat, ehető gyümölcsöket, a bőséget és a termékenységet szimbolizáló, díszes selyempapírba csomagolt diókat, pattogatott kukoricából készített füzért helyeztek a fenyőágakra, ma már inkább a csillogásé a főszerep.

szoveg-fa-1-ok

Az eltelt évtizedek alatt sok minden változott, volt, hogy háború dúlt, és béke honolt, volt, hogy szegénységben, és volt, hogy bőségben éltek az emberek, de az ünnep varázsa és a karácsony ikonikus jelképe, a díszes fenyőfa a mai napig főszereplő. Folyamatosan megújulhat még úgy is, hogy a kedves díszek évtizedekig szolgálnak akár több generációt is.

Minden gyerek ilyen karácsonyfát szeretne

Ha gyermek van a háznál, a karácsony egyik legfontosabb kérdése az, milyen legyen a karácsonyfa, hogy elvarázsolja őt, hogy szebbé tegye számára az ünnepet. A gyerekek mindenért rajonganak, ami csillog és világít, ez már csecsemőkoruktól valahogy kódolva van bennük. Már a pár hónapos baba is az élénk színű, fényes, vibráló játékok után nyúl, a totyogó pedig örömmel cseni el az anyukája arany nyakláncát vagy díszes bizsuját.

A kislányok szívesen bújnak anyukájuk fényes, flitteres ruháiba, de a habos-babos, csillogó, a rózsaszín minden árnyalatában pompázó ruhácskákat is szeretik. A karácsonnyal is ez a helyzet: ilyenkor a levegő tele van a meglepetések izgalmával, és csillogó gyerekszemek csodálják az ünnepi díszbe öltözött otthont. 

szoveg-fa-3-ok

Ha picik még a gyerekek, akkor lehet, hogy a szülők egyedül díszítenek, hogy meglepetés legyen a fa, ha azonban nagyobbacskák, akkor tegyék fel a fára ők a kedvenc gömbjeiket. A klasszikus arany vagy piros díszekkel nem lehet nagyon mellélőni, ha egy vagy két színnel díszítünk, akkor harmonikus lesz a látvány. Ha a gyerkőcöknek van kedvenc színe, akár az is lehet a vezérfonal.

Ilyenkor semmi sem túlzó, bőven mehet fényfüzér a fára, a girlandok, az angyalhaj ugyan nem divat mostanában, de elbűvöli a kicsiket. Ha meglepő hatást akarunk elérni, akár egy fehér fával is megpróbálkozhatunk.

szoveg

A fényfüzérek, LED-es égők - amiket a legkisebbek ámulattal csodálnak - lehetnek színesek, hideg vagy meleg fényűek, de mindenképp hihetetlenül dekoratívak tudnak lenni a lakás bármely pontján, akár a karácsonyfán kívül is.

Ha kert is van, akkor bátran tegyünk fényfüzért a fenyőre, magyalra vagy akár a tujára is, az oviból hazaérkezve biztosan eláll majd a kicsik szava a látványtól.

A cikk az ajánló után folytatódik

Látványos ötletek fényfüzérrel

A fényfüzér nem nagy beruházás: nem is feltétlenül kell a karácsonyfára valókat felhasználni, alig ezer forintból elemes és konnektorba dugható változatok is kaphatók. Nézd meg, hányféle módon dekorálhatod így a lakást!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük