Minden gyerek ilyen mikuláscsomagra vágyik: összegyűjtöttük a legjobb ötleteket

Egészen biztosan izgalommal várják már a kicsik a hamarosan megérkező mikuláscsomagot. Mutatjuk, milyen meglepetésnek örülnének a nagy napon.

Legjobb mikuláscsomagok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cikket a Ferrero Magyarország Kft. támogatta.

A hagyományos mikuláscsomag mellett már rengeteg alternatív megoldást is összeállíthatunk, hogy végül december 6-án reggel minden gyereket olyan meglepetés várjon, aminek biztosan örülni fog.

A Mikulást a legtöbb apróság izgalommal várja. Ki ne szeretné az éj leple alatt belopódzó, titokzatos, kedves figurát, aki ráadásul csokikkal és ajándékokkal teli csomagot hagy az ablakpárkányon vagy a csizmácskákban? Most olyan ötleteket mutatunk be, amelyek egészen biztosan mosolyt csalnak majd a kicsik arcára.

Játékos mikuláscsomag

Ha igencsak kreatív a gyerek, érdemes kis időt rászánni egy egészen különleges ajándékcsomag összeállítására. Piros szövetből vagy filcanyagból készíts egy nagyobbacska, csinos zsákot, és pakold tele meglepetésekkel. Kerülhet bele nyomdakészlet; ha már ovis a kicsi, és érdekli az olvasás, ez lehet akár betűkészlet is, így együtt nyomtathattok neveket, kifejezéseket például a nagyinak szánt, saját készítésű rajzokra.

Különleges, zenélő mesekönyvet is választhatsz, a Pepe sorozatból a Pepe és a zenekar kifejezetten aranyos, szerethető rajzokkal és zenékkel készült könyv. Pakolj még bele filctollkészletet, színes kartonlapokat, amelyekből később, az adventi várakozás alatt csodaszép csillagokat, köröket készíthettek, és a karácsonyfa díszei lehetnek. Végül, hogy jó kis duci zsák legyen, kerüljön bele narancs, és néhány Kinder Meglepetés, hiszen nincs is annál jobb móka, mint kinyitni, és megnézni, milyen játék lapul benne.

Hagyományos mikuláscsomag

A klasszikus, minden finomsággal megpakolt, piros mikuláscsomagnak mindenképpen az ablakpárkányon várakozó kis csizmácskában a helye. Ha emellett döntesz, közösen fényesítsétek ki a csizmát, majd rakjátok olyan helyre, ahol rögtön észreveszi a nagyszakállú az éj leple alatt. Elengedhetetlen kellékei a narancs, kivi, néhány szem dió, pár szaloncukor, színes csomagolópapírba rejtett apró csokoládék, és természetesen egy finom Kinder csokimikulás.

Ha a gyerek nem veszi a lelkére, csak akkor kerüljön bele aranyszín virgács - azonban, ha fontos számára a pozitív visszajelzés, inkább ne kísérletezz vele, lelkiismeretfurdalást, álmatlan éjszakákat is okozhat a rosszaságokért kapott, kéretlen ajándék!

Mikuláscsomag kisebb büdzséből

Nem kell feltétlenül nagyobb összegben gondolkozni, ebben az esetben azonban a kreativitás és a meglepetés a lényeg. Érdemes több apróságot összegyűjteni, kis mikuláscsokit, nápolyi szeletet, celofánba csomagolt kekszeket, pár szem tejkaramellát, pici játékokat, például egy kis dinót vagy mini mackót, és a meglepetés kibontására helyezni a hangsúlyt. A gyerekek sokszor a bontogatást nagyobb örömként élik meg, mint magát az ajándékot. Készíts kartonból pici dobozokat, tedd bele egyenként az ajándékokat, majd kösd át a csöppnyi csomagokat apró szalaggal! Végül rendezgesd el szépen a csomagban a megannyi meglepetést!

Mikuláscsomag kis felfedezőnek

Ha ilyesmiben gondolkozol, mindenképpen különleges dolgokkal kell megpakolnod a csomagot. Narancs helyett szerezz be gránátalmát, és miközben közösen pucoljátok és kóstolgatjátok, mesélj a parányi magokról! Készíts picurka celofánzsákokat, amibe ritkán látott finomságokat helyezz el, például kesudiót, aszalt fügét - jó móka lesz együtt ízlelgetni őket, és megnézni, hol teremnek. Ha pedig szerettek szabad levegőn lenni télen is, érdemes betérned egy antikváriumba, és beszerezni a Búvár Zsebkönyvek közül a madarakat bemutató kiadványt. Mi lehet jobb, mint közösen kikeresni, hogy milyen kismadárral találkoztatok a kiránduláson, vagy éppen melyik falatozik az erkélyre kitett etetőből?

Tudod, hol lakik az igazi Mikulás?

Joulupukki, azaz az igazi finn Mikulás hosszú, sűrű, fehér szakállt viselő, joviális öregúr az északi sarkkörön, Lappföld fővárosában, Rovaniemiben él. Nézd meg képeken, milyen gyönyörű a Mikulásfalu, és a nagyszakállú otthona!

Nézd meg a Mikulás meseszerű otthonát: sarki fényben a legszebb

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Ruzsovics Dorina.)

Ezt is szeretjük