Az 5 legfinomabb szaloncukor

Szerintünk

A karácsony nem telhet el szaloncukor nélkül. Van, aki a fára is tesz belőle, de olyan is, aki csak tálban tartja. Egy biztos: mindig elfogynak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valljuk be: mindenki lopott már szaloncukrot a karácsonyfáról úgy, hogy a papírt szépen visszatekerve a fán hagyta.

Ezt a kis turpisságot egyszerűen jó elkövetni, ám csakis akkor, ha a csomagolás valami ínycsiklandozót rejt. És hát miért is ne lenne olyan szaloncukor a fán, ami valóban finom?

Ha te is valamilyen ízletes fajtát keresel, de nem tudod, melyik is lehet finom a hatalmas kínálatban, segítünk. Eláruljuk, nekünk melyik ízlik a leginkább!

Melinda kedvence: Milka minden mennyiségben

A legjobb szaloncukor nálam két feltételnek kell, hogy megfeleljen: először is, nem árt, ha a csomagolása illik a karácsonyfára álmodott díszvilághoz. Másrészt pedig természetesen az sem árt, ha finom.

Egyelőre még nem találtam rá arra a tökéletes szaloncukorra, ami ellenállhatatlan ízvilága mellett a fához is illik, de csak azért, mert nem Milka-lila karácsonyfáról álmodom. Íz szempontjából azonban vitathatatlanul a Milka szaloncukor-kollekciója viszi a prímet, de ezeket a finomságokat inkább kínálótálba szoktam tenni, a fára meg maradnak az üveggömbök.

Lilla kedvence: meggyes, amolyan konyakosan

Imádom a konyakmeggyet, ezért nagyon örültem, amikor tavaly karácsonykor megtaláltam a kedvencem, a Cherry Queen szaloncukor-változatát. Az élmény ugyanaz, az íz és a minőség változatlan, az ízléses és elegáns, piros és arany csomagolás pedig csak még csábítóbbá teszi a bonbonokat. Nem a legolcsóbb választás, de mivel az aprócska desszert nagyobb és gazdagabb összetételű, mint egy átlagos szaloncukor, talán egy kicsit tovább is marad a fán. A fiatalkorúakra - és egyéb édesszájú családtagokra - való tekintettel azonban ajánlott a karácsonyfa tetejére akasztani!

Erna kedvence: Milka mandulával és trüffelkrémmel

A szaloncukor az egyik fő bűnös abban, hogy általában fogyókúrával kezdem az új évet. Régen a zselés volt a kedvencem, de néhány éve a Milka karácsonyi kollekciójának hódolok. Ebben a nagy dobozban többfajta ízesítésű - mandulás, fekete-erdei, mézeskalács-ízű - csoki található, amelyekből minden egyes darabot szeretek. Ami viszont a legnagyobb kedvencem, az a mandulás-trüffelkrémes: nem túl tömény, a krémes csokiban pedig apró manduladarabok vannak. Annyira finom, hogy édesanyám mindig vesz belőle egy dugidobozzal is, hiszen tudja, hogy a fán néhány nap után már úgyis csak a pontosan visszahajtogatott papír marad.

Ági kedvence: zselés naranccsal, citrommal

Őszintén szólva, a saját karácsonyfámra szinte sosem aggatok szaloncukrot, mert kis bérlőtársaim, a cicáim biztosan leennék róla. A szüleimnél viszont minden évben nagy a választék a különféle szaloncukrokból, anyukám ugyanis jó sok félét be szokott szerezni. Én mégis a legegyszerűbb fajtát kedvelem, a hagyományos zselés szaloncukrot, legfőképpen narancsos ízben, bár a citromosnak is nehezen állok ellen. E kettőből elég sokat meg tudok enni, akár még a karácsonyi vacsora után is. A márkája számomra igazából nem lényeges, bár, ha választhatok, akkor leginkább a Bonbonetti szaloncukrát fogyasztom szívesen.

Pálma kedvence: Nestlé Nesquik minden mennyiségben

Notórius szaloncukorlopó vagyok, a mai napig imádom titokban kieszegetni a karácsonyfán lógó szaloncukrokat a papírjukból. Bár a saját fámon ritkán találni, anyukám minden évben beszerez néhány fajtát, ráadásul az előző évek tapasztalatai alapján: amelyikből a legtöbb marad a fán január első napjaira, abból a következő évben már nem vesz. A Nestlé Nesquik szaloncukrából azonban mindig szerez egy adagot - ha nem kettőt.

Nem véletlenül imádjuk: a bársonyos csokoládéburok krémes tejtöltetet rejt, amelyben apró, ropogós, puffasztott gabonaszemek bújnak meg. Egyszerűen abbahagyhatatlan!

Ezt is szeretjük