Nem akarod a rokonokkal tölteni a karácsonyt?

A 4 legjobb kifogás

Idén nem hiányzik a nagynéni csipkelődése, és inkább kettesben töltenétek az ünnepeket? Segítünk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor az egész család együtt van. Természetes azonban, ha csak szűk körben ünnepelnél, vagy csupán a szentestét töltenéd a szüleiddel, a karácsony többi napját viszont inkább a kedveseddel.

Ha idén nem szeretnél a rég nem látott és alig ismert nagynénivel ünnepelni, de a rokonaidat sem szeretnéd megbántani, segítünk. Összegyűjtöttük a legjobb kifogásokat, hogy a szeretet ünnepén se kapjatok hajba!

A karrier igenis fontos!

Persze alig akad olyan nagyszülő vagy nagybácsi, aki ne fogadná tágra nyílt szemekkel a hírt, miszerint neked karácsonykor is dolgoznod kell. Manapság azonban egyáltalán nem ritka, hogy a főnökök a piros betűs ünnepeken alkalmi kisegítőket foglalkoztatnak, és az sem, ha olyan határidős feladatokat szabnak ki, melyek elvégzéséhez az ember kénytelen a szeretet ünnepén is dolgozni.

Ráadásul manapság különösen nagy kincs, ha valakinek biztos munkája van - bizonyára a rokonok is megértik majd, hogy nem kockáztathatsz ezekben a válságos időkben. A szentestére természetesen nem kifogás, de a karácsony többi napján megúszhatod ezzel az érvvel a nagynéni arccsipkedését.

A tudás - hatalom

Egy tanfolyam pedig kitűnő érv arra, hogy ne kelljen az egész karácsonyt a rokonokkal töltened. Ha a családod nincs tisztában a napi teendőiddel, könnyen foghatod a dolgot arra, hogy ismét beültél az iskolapadba.

A január első hetére betervezett szigorlatra pedig egyszerűen nem tudsz máskor felkészülni, mint az ünnepek alatt - arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzedbe is kerülhet, ha esetleg a rosszul sikerült vizsga miatt kell majd egy plusz félévvel számolnod.

Ha a családod tisztában van vele, hogy eszed ágában sincs másoddiplomát szerezni, a munkahelyedre ismét hivatkozhatsz. Számos cég várja el ugyanis alkalmazottjaitól, hogy képezzék magukat, nyelveket tanuljanak, vagy éppen elsajátítsák végre a vakon gépelés tudományát. Természetesen te sem örülsz annak, hogy a tanfolyam záróvizsgáját éppen közvetlenül az ünnepek utánra tették, de hát nem tehetsz mást, mint otthon maradsz, és tanulsz - egy szép képeslapot azért küldj a csalódott rokonoknak.

Az a fránya vírus

Már az ajándékok beszerzésénél sem érezted jól magad, egyre gyengébb vagy, fáj a torkod, és érzed, hogy a láz is kerülget. Remélhetőleg nem kaptad el te is az influenzavírust, a biztonság kedvéért azonban tanácsos otthon maradnod - ezt bizonyára féltő szüleid is megértik majd. Arról nem beszélve, hogy bármennyire is szeretted volna velük tölteni az ünnepeket, nem kockáztathatod, hogy esetleg őket is megfertőzd.

Arany, piros és zöld: a gyönyörű karácsonyi színek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mielőtt azonban napokra bezárkózol a lakásba, legalább egy adag megfázás elleni szerért vagy a nagymamád házi teakeverékéért szaladj haza - ezzel a maradék kétséget is eloszlathatod azzal kapcsolatban, hogy esetleg csak kifogást keresel a családi kötelezettségek alól.

A párod családjáról se feledkezzetek meg!

Karácsonykor ne feledkezzetek meg a pároddal egymás családjáról sem - és arra is ügyeljetek, hogy erről időben tájékoztassátok mindkettőt. Mindkét anyuka megérti majd, hogy a másik is fontos: tavaly két helyen töltöttétek az ünnepeket, idén érthető, ha több időt szentelnétek az egyik családnak. Majd jövőre a másikat látogatjátok meg.

Ha ügyesek vagytok, és egyik család sem tud arról, hogy a másikhoz sem mentetek, vagy csak éppen szentestén látogattátok meg őket, a karácsony többi napján viszont kettesben ünnepeltek, megúszhatjátok a kötelező viziteket.

Ezzel azonban bánjatok óvatosan, ha ugyanis kiderül a csavar, abból harag is lehet - márpedig arra a szeretet ünnepén semmi szükség.

Ezt is szeretjük