A legjobb vígjátéksorozatok, amiket nem lehet megunni: szuper időtöltés kanapéhencsergéshez

Fergeteges vígjátéksorozatok várnak, amik garantáltan sok mosolygós pillanatot okoznak.

sorozatok nyitó
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnepek alatt végre van ideje mindenkinek kicsit szusszanni a nagy rohanások közepette, és elmerülni egy jó vígjátéksorozatban. 

A vígjáték nem egyszerű műfaj, mindenkinek más humora van. Olyan komédiákat válogattunk össze, amiket akár az egész család nézhet, de egyedül is jókat lehet mulatni rajtuk.

Modern család

El Bundy, azaz valódi nevén Ed O’Neill is feltűnik a sorozatban, amelyben három család életét mutatják be, és ő játssza a családfő szerepét. A Modern család több generáció tagjait öleli át, Jay Pritchett szerepében Ed O’Neill jelenti a kötőanyagot két felnőtt gyereke között, melyek mind-mind külön utakon járnak. Mindezt olyan stílusban, mintha épp egy valóságshow-t forgatnának, kézi kamerás felvételekkel mutatják be a komikus mindennapokat.

sorozatok 1
Fotó: Bob D'Amico / flickr CC BY-ND 2.0

A szívmelengető történeteket kifinomult, humoros jelenetekkel tűzdelték, melyben a mindenki által jól ismert kapcsolati problémákat mutatják be némileg felnagyítva, de legfőképp az összetartásról és a családi erős kötelékekről szól a széria. Érdemes megtekinteni, az HBO Go online felületén elérhető, mindössze 20-22 perces részeket.

Grace és Frankie

A Grace és Frankie vígjátéksorozat két nő igen különös barátságáról szól. Az Emmy-díjra is jelölt szériában a főhősök csalfa férjeiknek köszönhetően ismerkednek meg egymással, mivel sokéves házasságuk egyszerre ment tönkre. De a történet nem csak ennyiből áll. 

grace és kelly
Fotó: Netflix / Youtube

Mindkettőjük férje rádöbbent, hogy valójában homoszexuálisok. Ha ez még nem lenne elég, Grace és Fankie exférjei épp egymásba szerettek bele, és a történet ettől válik igazán csavarossá. Szerencsére mind a hat évad könnyfakasztóan vicces jelenetei elérhetőek a Netflix felületén.

A Kominsky-módszer

Michael Douglas egy kiöregedett színésztanárt játszik a zseniális sorozatban. Adok-kapok barátság alakul ki közte és ügynöke között, akit Alan Arkin alakít, de még rengeteg nagy nevet felvonultatnak benne.

A két idős barát egymást heccelve vészelik át az öregedés okozta nehézségeket, ami könnyfakasztóan humoros jeleneteket eredményez. 2018 óta vetítik, a részek 30 percesek és elérhetőek a Netflix felületén. Még nincs lezárva a sorozat, jelenleg két évada jelent meg.

Az ítélet család

A Bluth család fényűző mindennapjairól szól a nagy sikert aratott széria, amiben több hollywoodi A kategóriás sztár is feltűnik, köztük Jason Bateman és Michael Cera. Egy kőgazdag családfő börtönbe kerülése utáni időszakot mutatja be, ahogy boldogulni próbál családja.

 

A humor forrása, hogy a családtagok továbbra is luxusban próbálnak élni annak ellenére, hogy már nem engedhetnék meg maguknak, ami természetesen rengeteg komikus helyzetet idéz elő. Csavarokkal és vicces konfliktusokkal tűzdelt, minden rész kínosan röhejes pillanatokat rejt. 2013 óta elérhető Netflixen is, 20-22 perces részekből áll.

A hivatal (2005)

A hivatalnak már megjelent egy remek utódja is, de érdemes figyelmet fordítani a 2005-ös szériára. Nevéhez híven egy iroda életét mutatják be. A szereplők közé tartozik természetesen a tudálékos főnökön át a kotnyeles titkárnőn keresztül az enyhén szociopata talpnyalóig az összes, egyébként a valós életben is könnyen felismerhető karakter.

Az abszurd humorral operáló szériát nézve kilenc évadon keresztül izgulhatsz együtt a szereplőkkel, miközben ügyes-bajos dolgaikból fakadó problémáikat igyekeznek megoldani. A leginkább komédiákból ismert, de drámai színészként is kiváló Steve Carell ezzel a sorozattal futott be. A 22 perces részek legegyszerűbben a Netflixen tekinthetőek meg. 

Spáh Dávid, A Família Kft. gyerekszereplője

A Família Kft.-ben szerepelt hazánk egyik legismertebb ikerpárja, Spáh Dávid és Károly: ők alakították Szép Misit, illetve Ricsit. Spáh Dávid úgy érzi, sokat köszönhet a szituációs komédiának, nem tartana ott, ahol most, ha nem szerepel évekig a sorozatban. Kíváncsi vagy, mit csinál ma?

Ma 39 éves Spáh Dávid - A Família Kft. gyerekszereplője most így néz ki

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Cikken belüli képek forrása:  NTB scanpix, pinterest,  Getty Images Hungary, Youtube, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük