Ma 39 éves Spáh Dávid - A Família Kft. gyerekszereplője most így néz ki
Spáh Dávid, A Família Kft. gyerekszereplője ma rendezőként dolgozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Família Kft. nem csak a ’90-es évek egyik népszerű magyar televíziós sorozata volt, de az első Magyarországon készült szituációs komédia is. Ebben szerepelt hazánk egyik legismertebb ikerpárja, Spáh Dávid és Károly: ők alakították Szép Misit, illetve Ricsit. Előbbi a Spektrum Home csatornán vasárnap esténként jelentkező NőComment! című talkshow-ban mesélt arról is, mi történt vele a sorozat megszűnése után. 

A Família Kft. pilotepizódjait 1991 októberében sugározta a Magyar Televízió. Nyolc éven át volt műsoron, ám 1997 őszén megjelentek a kereskedelmi televíziók, a TV2 és az RTL Klub, ezen csatornák kínálatával pedig a sorozat már nem tudott versenyezni. 1999 augusztusában, 385 rész után véget ért.

Spáh Károly és ikertestvére tízévesen mentek el a szereplőválogatásra. Azt mondta, biztosan nagyon cukik voltak, mert a színészi tehetséget tekintve ő biztosan nem választotta volna ki magát.   

- Borzasztóak voltunk mind a ketten. Én visítottam gyakorlatilag végig, sípoló hangom volt, nem tudtam kezelni. Azóta is ezzel foglalkozom, én nem venném fel magamat, de biztos nagyon cuki voltam, ezt nehéz megítélni. Karcsi is nagyon aranyos volt, egy darab tompa hangon tudott beszélni nagyon sokáig. Ő szerintem sokkal tehetségesebb volt, mint én, ő lehetett volna színész - mesélte a műsorban. 

A Spáh ikrek két évvel a megszűnés előtt léptek ki a Família Kft.-ből, aminek Spáh Dávid, úgy érzi, sokat köszönhet, nem tartana ott, ahol most, ha nem szerepel évekig a sorozatban.

- Nagyon sok pozitívuma volt, például a pályaválasztásunk vagy a szakmánkhoz való kötődés. Én nemrég az ötödik tévésorozatomat kezdtem el rendezni. Más lett a minőség, és ezeknek a produkcióknak a jelentősége most kezd újraértékelődni itthon. Nagyon sok sorozat készül manapság Magyarországon, fennáll a lehetősége, hogy egyik-másik jól is sikerüljön - véli Spáh Dávid, aki 2019. október 6-án 39 éves lett, a NőComment! stábja fel is köszöntötte. 

Ezt is szeretjük