Így készül a világ legfinomabb házi szaloncukra - Sós karamellből és étcsokiból áll
Ez az egyik legnagyszerűbb ízkombó, ha unod a régieket.
Ha nem rajongsz az előregyártott szaloncukrokért, vagy csak unod a megszokott ízeket, ínycsiklandozó fajtát ajánlunk most.
Kellemes adventi délutáni program lehet az elkészítése, ami egy kiadós bevásárlás után szinte pihentető.
Házi szaloncukor
A kézzel készített, sós karamellás, étcsokival borított szaloncukor nemcsak a fenyőfád legízletesebb dísze lesz, hanem az idei karácsonyod legnépszerűbb saját készítésű ajándéka is válhat belőle.
Hozzávalók:
- 1 csomag egyszerű omlós keksz, lehetőleg ne kör alakú
- 1 csésze tejszín
- 4 evőkanál sótlan vaj
- háromnegyed teáskanál tengeri só
- másfél csésze barna cukor
- negyed csésze méz
- negyed csésze víz
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 1 evőkanál kókuszolaj
A sós karamellás-étcsokis alapok elkészítése
- Az omlós kekszből vagy vékony linzerből vágj ki egyenlő méretű téglalapokat. Ezek lesznek a szaloncukor alapjai. Rendezd el őket egy tepsiben, legyen távolság a darabok között.
- Készítsd el a karamellt. Egy nagy méretű serpenyőbe tedd bele a vajat, tejszínt és sót, majd melegítsd fel őket. Egy másik, magasabb fazékban olvaszd fel a cukrot és a mézet. Tegyél hozzá kevés vizet, és keverd a masszát addig, amíg sűrű paszta nem lesz belőle. Ha sötétedni kezd, légy nagyon óvatos, mert akkor karamellizálódik, viszont odaégetni nem szabad.
- Ha mély borostyánszínűvé válik, adagold hozzá a tejszínes keverékedet. Óvatosan vegyítsd össze őket, és lassan kavargasd, hogy egységes állagú krémet kapj. Akkor lesz jó, ha körülbelül 250°C a hőmérséklete, nincs benne buborék, és mélynarancs színűvé kezd válni.
- Ezután vedd le a tűzhelyről, és habverővel adagold hozzá a vaníliát. A sós karamellás öntetet öntsd szilikonformába vagy jégkocka tartóba, amibe előzőleg belekészítetted a kekszdarabokat, és tedd a hűtőbe négy órára, vagy amíg meg nem szilárdul kellőképpen.
- Hűlés után a szilikonformából egyszerűen kipattinthatóak a szaloncukrok, ezután már csak a csokiréteg van hátra.
- Az apró darabokra tört vagy reszelt fekete csokoládét és az olajat tedd egy nagy tálba. Akár vízfürdő felett meggőzölve, akár nagyon alacsony fokon, a mikrohullámú sütőben olvaszd fel a csokit.
- Habverővel keverd el, hogy sima legyen. Cukrász- vagy salátacsipesszel - vagy villával - fogd meg a csupasz szaloncukrokat, és merítsd bele a csokoládészószba, hogy mindenhol ellepje.
- A teljes fedésért ezt többször is meg kell ismételni. Pihentetni kell hűvös helyen, és utána csomagold be szép selyempapírba. Akár a fán, akár ajándékként egy díszdobozban nagyszerű szolgálatot fog tenni karácsonykor.
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Rózsaszín cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
Fenyő sütik
Meseszép vendégvárók, amik nemcsak ínycsiklandozóak, de elképesztően meghitt, karácsonyi hangulatot is idéznek.
10 finom, fenyő alakú sütemény, amit könnyű elkészíteni: gyönyörűek lesznek az asztalon
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!