Így készül a világ legfinomabb házi szaloncukra - Sós karamellből és étcsokiból áll
Ez az egyik legnagyszerűbb ízkombó, ha unod a régieket.

szaloncukor édesség karácsony (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem rajongsz az előregyártott szaloncukrokért, vagy csak unod a megszokott ízeket, ínycsiklandozó fajtát ajánlunk most.

Kellemes adventi délutáni program lehet az elkészítése, ami egy kiadós bevásárlás után szinte pihentető. 

Házi szaloncukor

A kézzel készített, sós karamellás, étcsokival borított szaloncukor nemcsak a fenyőfád legízletesebb dísze lesz, hanem az idei karácsonyod legnépszerűbb saját készítésű ajándéka is válhat belőle.

szaloncukor

Hozzávalók:

  • 1 csomag egyszerű omlós keksz, lehetőleg ne kör alakú
  • 1 csésze tejszín
  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • háromnegyed teáskanál tengeri só
  • másfél csésze barna cukor
  • negyed csésze méz
  • negyed csésze víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 1 evőkanál kókuszolaj

A sós karamellás-étcsokis alapok elkészítése

  1. Az omlós kekszből vagy vékony linzerből vágj ki egyenlő méretű téglalapokat. Ezek lesznek a szaloncukor alapjai. Rendezd el őket egy tepsiben, legyen távolság a darabok között. 
  2. Készítsd el a karamellt. Egy nagy méretű serpenyőbe tedd bele a vajat, tejszínt és sót, majd melegítsd fel őket. Egy másik, magasabb fazékban olvaszd fel a cukrot és a mézet. Tegyél hozzá kevés vizet, és keverd a masszát addig, amíg sűrű paszta nem lesz belőle. Ha sötétedni kezd, légy nagyon óvatos, mert akkor karamellizálódik, viszont odaégetni nem szabad. 
  3. Ha mély borostyánszínűvé válik, adagold hozzá a tejszínes keverékedet. Óvatosan vegyítsd össze őket, és lassan kavargasd, hogy egységes állagú krémet kapj. Akkor lesz jó, ha körülbelül 250°C a hőmérséklete, nincs benne buborék, és mélynarancs színűvé kezd válni. 
    caramel-3573171 1920
  4. Ezután vedd le a tűzhelyről, és habverővel adagold hozzá a vaníliát. A sós karamellás öntetet öntsd szilikonformába vagy jégkocka tartóba, amibe előzőleg belekészítetted a kekszdarabokat, és tedd a hűtőbe négy órára, vagy amíg meg nem szilárdul kellőképpen. 
  5. Hűlés után a szilikonformából egyszerűen kipattinthatóak a szaloncukrok, ezután már csak a csokiréteg van hátra.
  6. Az apró darabokra tört vagy reszelt fekete csokoládét és az olajat tedd egy nagy tálba. Akár vízfürdő felett meggőzölve, akár nagyon alacsony fokon, a mikrohullámú sütőben olvaszd fel a csokit.
  7. Habverővel keverd el, hogy sima legyen. Cukrász- vagy salátacsipesszel - vagy villával - fogd meg a csupasz szaloncukrokat, és merítsd bele a csokoládészószba, hogy mindenhol ellepje.
  8.  A teljes fedésért ezt többször is meg kell ismételni. Pihentetni kell hűvös helyen, és utána csomagold be szép selyempapírba. Akár a fán, akár ajándékként egy díszdobozban nagyszerű szolgálatot fog tenni karácsonykor.

VÉGTELEN ÖTLET, MINDEN ALKALOMRA

A dm Ajándékkártya univerzális ajándék, amit az ajándékozott olyan termékekre válthat be a dm üzleteiben, amire a leginkább vágyik.

Keresse a limitált, karácsonyi dm Ajándékkártyákat az üzletekben, töltse fel a kívánt, tetszőleges összeggel, és lepje meg Szeretteit a választás lehetőségével!

Promóció

Fenyő sütik

Meseszép vendégvárók, amik nemcsak ínycsiklandozóak, de elképesztően meghitt, karácsonyi hangulatot is idéznek.

Ezt is szeretjük