A gazdik elmentek otthonról, elszabadult a pokol: karácsonyi ámokfutás a lakásban
Akinek van háziállata, annak nem kell bemutatni a pusztítást, amit egy karácsonyfával tud végezni.

karácsony vicces ünnep december (2)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem mindenhol engedik be az állatokat a lakásba, de, ahol igen, ott a kihullott szőr és a bevitt kosz az összes háziasszony életét megkeseríti. Különösen bosszantó, ha kedvenceid az ünnepi dekort választják játékszerüknek.

A karácsonyfa rögzítése

Ha háziállatod van, ismerős a helyzet: a gyönyörű üvegdíszeket egy időre elfelejtheted, éppúgy, mint a szimpla talpazatot a fa felállításához. Egy derékmagasságú kis kerítéssel is körbe lehet venni a fát, vagy akár ketrecet is használhatsz, ha elmész otthonról, de a kutya vagy a macska marad a lakásban. 

Aki keveset tartózkodik otthon, annak eleve nem biztos, hogy jó döntés egy háziállat: az egyedül hagyott kedvencek előbb-utóbb unatkozni kezdenek, és akkor indul az igazi randalírozás. A Bored Panda a legkegyetlenebb karácsonyfa-szabotázsokat gyűjtötte össze: ezeknek a macskáknak és kutyáknak legalább annyi ellenérzésük van a karácsonnyal szemben, mint a Grincsnek!

Megelőzés

A macskák jobban viselik, ha a négy fal között kell élniük életüket, de nekik is szükségük van D-vitaminra, friss levegőre. A kutyák közül maximum a kistestűeket ajánlják lakásba a szakértők: a nagyobbak jelentősebb mozgásigényűek. A veszélyek miatt a többség nem engedi ki a cicáját, pedig egészségügyileg jó hatással lenne rá, és a lakásban történő garázdálkodásnak is elejét lehetne venni egy kis friss levegőn töltött idővel. Remek megoldás lehet egy macskaháló az erkélyre vagy egy elkerített rész a kertben. Ezen felül létezik cicapóráz is, mellyel ugyanúgy viheted sétálni a kis dorombológépeket, mint a kutyákat. 

Tíz álomszép karácsonyi dekoráció

Nem feltétlenül házikedvencbiztos díszítések, de elkészítésük csupán néhány percet vesz igénybe.

Ezt is szeretjük