A 4 legfinomabb karácsonyi illat
Ha különleges karácsonyi hangulatot akarsz teremteni az otthonodban, akkor a sütemények és a díszek mellett az illatokról is gondoskodj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony nemcsak a szeretet, hanem a szépség ünnepe is. Az utcákat megszépíti a hó, a házakat a fények, a lakások pedig díszbe borulnak. A karácsonyi hangulat mindenkit magával ragad, a konyhákban sülő mézeskalács kacskaringózó illata pedig már csak hab a tortán.

Ez utóbbi azonban gyorsan elillan, hacsak nem őrzöd meg valamivel! A következőkben megtudhatod, hogyan teheted mézeskalács-illatúvá az otthonod, és azt is, hogy milyen illatot válassz, ha valódi karácsonyi hangulatra vágysz!

A fahéj és a narancs tánca: Ecorces de Seville a Parfums de Nicolei-től

A karácsonyi ételek és sütemények elmaradhatatlan fűszere a fahéj, ahogy a narancs sem hiányozhat egyetlen karácsonyi asztalról sem.

E kettő ráadásul nemcsak ízével járul hozzá eme pompás ünnephez, hanem az illatával is. Ha pedig azt szeretnéd, hogy ez utóbbi az egész lakást betöltse, akkor itt az ideje beszerezned a Parfums de Nicolei parfümház Ecorces de Seville fantázianevű olaját.

Ezt az olajat kifejezetten az otthon illatossá tételére tervezték, ahogy a használatához ajánlott parfümlámpákat is, ezek ugyanis nemcsak hasznosak, de esztétikailag is emelik az otthon hangulatát.

Az Ecorces de Seville-ben a fahéj a narancsot kéri fel táncra, parkettjük pedig a mohás erdők illatát idézi, így a végeredmény egy kellemesen száraz, ugyanakkor finoman édeskés illatkombináció.

Aprócska, mégis mennyei: illatos teazacskó a L'Artisan Parfumeurtől

A L'Artisan Parfümházat a francia Jean Laporte alapította 1976-ban Párizsban. Aki egyszerű, hétköznapi illatokra vágyik, annak egyáltalán nem ajánlottak a parfümház termékei, a L'Artisan-parfümök ugyanis egytől egyig igen kreatív, iránymutató alkotások, amelyek merőben más világot varázsolnak használóik köré, mint amit az egyszerű illatoktól megszokhattunk.

A parfümház ráadásul az otthonokba is becsempészi névjegyét aprócska, de igazán mennyei illatcsomagocskáival, amelyek a lakás bármely szegletében elrejthetők, de akár a lakás ünnepi ruhájának is látványos részei lehetnek. A bájos, fényes ruhába öltöztetett illatos teazacskók a tea kellemes aromájával csábítanak, amelyet a gyömbéres mézeskalács minden érzéket elcsábító illata tesz ellenállhatatlanná.

A karácsony elengedhetetlen illata: La Bougie De Noël illatgyertya

Előre kell bocsátanunk, hogy a L'Artisan parfümház La Bougie De Noël fantázianevű illatgyertyája egyáltalán nem olcsó, sőt. Illata azonban annyira különleges, hogy egyszerűen lehetetlen nem megemlíteni, ha illatosításról van szó. A L'Artisan Parfumeur illatgyertyái ráadásul olyanok, mintha mennyei parfümöket öntöttek volna viaszba. A rendkívül ízlésesen megformált és díszített üvegekben elhelyezett gyertyák ráadásul több mint 60 órán át képesek égni, és mindössze 20 perc elég ahhoz, hogy akár egy nagyobb helyiséget megtöltsenek finom illatukkal.

A számos különleges kreáció közül a La Bougie De Noël kifejezetten a karácsonyi hangulat emelésére teremtetett. Illatában megtalálhatók az ünnep olyan elmaradhatatlan fűszerei, mint a fahéj, a szegfűszeg és a dió, amelyeket szerecsendió és egy csipetnyi bors tesz kissé még ellenállhatatlanabbá.

Egy csipet mézeskalács, fűszerezve: Celebrate-család a Claremont&May-től

Ha valaki, akkor az angol Claremont&May tudja, mire van szüksége egy nőnek, ha az otthona illatáról akar gondoskodni. Az otthonillatosítók és dekor-kiegészítők terén a Claremont&May Európa egyik vezető cége, tudásuk és tapasztalatuk garantálja, hogy termékeikkel bárki különleges hangulatot varázsolhat az otthonába.
Erre az egyik legjobb példa az illatcsaládok közül a kifejezetten karácsonyi Celebrate, amelynek tagjai között egyaránt találni pot pourrit, olajat és illatgyertyát, valamint lakásparfümöt.

A Celebrate a karácsonyi illatok egyik legkedvesebbike lehet, mézeskalács-illata ugyanis szinte mindenkit megérint. Hogy azonban ne legyen túlzottan édeskés, alkotói megbolondították némi lédús narancsaromával, adtak hozzá néhány csepp kávét, egy-két csipet szegfűszeget, valamint egy jó adag fahéjat. A végeredmény pedig egy ízletes, meleg, szeretettel teli karácsonyi illat.

A Parfums de Nicolei és a L'Artisan termékei a Neroli Parfüméria üzletében vásárolhatók meg.
Cím: V. kerület Budapest, Vitkovics Mihály utca 10.
A Claremont&May illatkreációit pedig az Ambiente üzletében találod meg.
Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Ezt is szeretjük