3 szuper karácsonyi blog, ahonnan ötleteket meríthetsz

Idén is különleges díszbe öltöztetnéd a lakást, de semmi ötleted? Csenj el néhányat a legjobbaktól!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsony kipárnázott nyugalmába nem könnyű belehuppanni az év végi hajtás, valamint az ajándékfutam és az ünnepi készülődés olimpiai sportágnak is beillő tusájából.

Nem kis feladat ilyenkor lecsillapodni, majd átadni magad ennek a varázslatos atmoszférának, elfelejteni az odaégetett bejglit és az elmúlt napok megfeszített tortúráját.

Ha idén tényleg másképp szeretnéd megélni az előkészületeket, akkor írd fel magadnak a dekorációs terápiát! Nincs más dolgod, mint beszerezni néhány tuti tippet és kreatív ötletet, melynek segítségével berendezheted a saját kis harmonikus és hangulatos karácsonyszigetedet.

Ehhez nyújt segítséget a következő három blog is. Bár többségükben angol nyelvű oldalakról lesz szó, a megértésükhöz nem szükségeltetik tökéletes nyelvtudás, akár egy kisszótár felütésével is eligazodhatsz rajtuk, esetleg igénybe veheted az internet adta fordítási lehetőségeket.

Martha Stewart ötletbazárja

Bár egy amerikai üzleti mágnásról van szó, Martha Stewart nevét talán már te is ismered, hiszen világszerte belopta magát a nők szívébe.

Pontosan azért, mert ötlettára szinte kimeríthetetlen, és amellett, hogy kiváló üzletasszony, író, kiadó, és még egy televíziós show-val is rendelkezik, arra is maradt ideje, hogy tökélyre fejlessze a sokoldalú háziasszony szerepét, akinek dús fantáziája mindent megold. Ha karácsonykor te is szeretnéd elővarázsolni magadból a takaros kis menyecskét, aki a finomságok mellett a hangulatos dekorációra is gondol, lesd el Marthától a legjobb praktikákat!

Martha Stewart blogja hihetetlenül sokrétű, mely nemcsak a karácsonyi előkészületekhez nyújthat segítséget. Az oldal felső sávjában, a Holidays menüpont alatt találod a karácsonnyal kapcsolatos ötleteit - ez utóbbihoz kattints bal oldalt a Christmas gombra.

Ha már idáig eljutottál, itt rögtön a nyitóképen a Christmas Ornaments feliratra bökve gyönyörű fotókra bukkanhatsz, melyek a karácsonyi díszek és dekorációk széles skáláját mutatják be. Már innen is sok újdonságot csenhetsz a saját elképzelésedbe, ha azonban azt is szeretnéd megtudni, hogyan készülnek a különféle dekorációs elemek, az előző oldal bal oldali menüjében kattints a Christmas decorations feliratra.

A kis képekre klikkelve előbb egy rövidke leírást találhatsz a szóban forgó díszítőelemről, majd a kékkel kiemelt linkekre kattintgatva az elkészítésük részletes leírását is megleled. Az oldal alján az Other Great Ideas feliratba ütközhetsz, mely alatt még több ötletre tudsz rákeresni. Az Article felirat rejti a cikkeket, a Video felirat alatt felsorolt linkek pedig karácsonyi dekorációkkal kapcsolatos felvételekhez is eljuttathatnak. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz olyan jól angolul, a Google Translate segítségedre lehet a cikkek lefordításában.

Vidám szórakozás a család aprajának és nagyjának

A Kaboose elnevezésű blog elsősorban köszöntőkártyák, karácsonyi képeslapok és karácsonyfadíszek elkészítéséhez ad ötleteket. Szintén angol nyelvű oldalról van szó, de ez ne szegje kedved, mert nagyon könnyű eligazodni rajta.

Itt is a Holidays menüpont alatt találod a Christmas opciót, melyre kattintva további négy lehetőséggel találod szembe magad. A Crafts felirat a karácsonyi fortélyok világába kalauzol el, ahol a legkisebbek és a nagyobbak is találnak maguknak kézügyesség-fejlesztő elfoglaltságokat. A karácsonyi dekoráció is sokkal érdekesebb és kedvesebb lehet számotokra, ha közösen vágtok neki a feladatnak, és öltöztetitek ünnepi díszbe az egész lakást. Ugyanakkor kikapcsolódásnak és készségfejlesztő feladatnak is nagyszerűen beválik.

A Gifts szóra kattintva ajándékötleteket találsz, a Recipes menüpont alatt pedig a karácsonyi süteményrecepteket. Itt az Easy Cookie Decorating linkre klikkelve pedig csodásan dekorált aprósüteményekre bukkanhatsz, ahol a mesés képek még jobban beindíthatják a fantáziádat. Az Ornaments menüpontnál találod a különféle karácsonyi díszek elkészítési módját, a legegyszerűbbektől kezdve egészen a haladókig. Ez a gyerekek számára is felejthetetlen móka lehet, és az általuk készített díszeket akár oda is ajándékozhatják a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak.

Tuti tippek - Karácsonyi dekoráció

A Tuti tippek oldalai nem csak ünnepekkor, hanem a hétköznapok terén is kisegíthetnek néhány ötletcsokorral. Ha tanácstalan vagy, hogy idén milyen stílusban öltöztesd díszbe a fenyőfádat és az otthonodat, itt bizonyára megtalálod a hozzád illő variációt. Csak kattints az Ünnepek menüpontra, és az oldalak között lapozgatva rábukkanhatsz a karácsonyi bejegyzésekre.

Saját készítésű díszítőelemekben itt sem lesz hiány, sőt, azt is megtudhatod, milyen kézműves apróságokat készíthetsz együtt a gyerekeiddel, ha emlékezetessé szeretnéd tenni számukra a családi ünnepvárást. Ezek a tippek akkor is jól jöhetnek, ha le szeretnéd kötni őket addig, amíg te elvégzed a házimunkát, vagy elrejted az ajándékokat.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindemellett azt is megtudhatod itt, milyen a hagyományos, az elegáns, a modern és a trendi karácsonyi dekoráció, és milyen színkombinációkkal érheted el a kívánt összhatást. Ha ennek a blognak a segítségére támaszkodnál szívesen, nem árt időben elkezdened a tippek beszerzését, hiszen itt órákig, sőt, napokig elkalandozhatsz a különféle praktikák és hasznos tanácsok dzsungelében.

Ezt is szeretjük