Pillekönnyű karácsonyi habcsókrecept: a cukrászdákban is így készítik
Nincs karácsony habcsók nélkül. Így készítsd el!
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A habcsókkészítés nem különösebben bonyolult, ahogyan azt magad is látni fogod. Csupán sok tojásfehérjére és cukorra van ahhoz szükség, hogy a karácsony könnyű kedvencét elkészítsd.
Azonnal mutatjuk a receptet, ha szereted a nosztalgikus édességet, akkor mindenképpen próbáld ki!
Habcsók
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- csipetnyi só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Mielőtt nekilátnál, fontos megjegyeznünk, hogy a hozzávalók mindig szobahőmérsékletűek legyenek. Így biztos, hogy a végeredmény habkönnyű lesz, szépen megszárad, de nem ég és nem is reped meg.
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.
Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot, miközben óvatosan adagolva, apránként hozzáadod az átszitált porcukrot. Az átszitálást mindenképpen végezd el, mert ettől lesz könnyű a habkarika. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és egybe marad a hab, nem folyik az alján a tojásfehérje.
Sütőpapírral bélelj ki előre egy tepsit, a masszát pedig azonnal töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.
Tetszés szerint akár ételfestéket is keverhetsz a tojásfehérjés masszába, ettől szép színesek lesznek a sütemények.
Mennyei finomságok
Édességből sosem elég. Még több finom süti receptjéért nézd végig galériánkat!
OLVASD EL EZT IS!

- ünnep
- sütemény
Szilvalekvárral töltött hájas süti, a nagyi receptje alapján

- ünnep
- torta
Hipergyors szórt túrótorta

- ünnep
- méz