Pillekönnyű karácsonyi habcsókrecept: a cukrászdákban is így készítik
Nincs karácsony habcsók nélkül. Így készítsd el!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A habcsókkészítés nem különösebben bonyolult, ahogyan azt magad is látni fogod. Csupán sok tojásfehérjére és cukorra van ahhoz szükség, hogy a karácsony könnyű kedvencét elkészítsd.

Azonnal mutatjuk a receptet, ha szereted a nosztalgikus édességet, akkor mindenképpen próbáld ki!

Habcsók

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Mielőtt nekilátnál, fontos megjegyeznünk, hogy a hozzávalók mindig szobahőmérsékletűek legyenek. Így biztos, hogy a végeredmény habkönnyű lesz, szépen megszárad, de nem ég és nem is reped meg.

A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.

Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot, miközben óvatosan adagolva, apránként hozzáadod az átszitált porcukrot. Az átszitálást mindenképpen végezd el, mert ettől lesz könnyű a habkarika. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és egybe marad a hab, nem folyik az alján a tojásfehérje.

Sütőpapírral bélelj ki előre egy tepsit, a masszát pedig azonnal töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.

Tetszés szerint akár ételfestéket is keverhetsz a tojásfehérjés masszába, ettől szép színesek lesznek a sütemények.

Mennyei finomságok

Édességből sosem elég. Még több finom süti receptjéért nézd végig galériánkat!

Ezt is szeretjük