Karácsonyi datolyapuding
Engedd, hogy más nemzetek csábítása bűnbe vigyen, és próbálj ki újdonságokat, például receptünket.
Az angol konyhára jellemző, hogy olyan különlegességeket készítenek az ünnep során, amiken mi csak pislogunk, hiszen sehogy nem fér bele a megszokott karácsonyi menübe.
Most hagyj fel az ellenkezéssel, és próbálj meg valami újdonságot beiktatni a menüsorba. A datolyapuding kitűnő lehetőség erre, próbáld hát ki!
Datolyapuding
Hozzávalók:
- 8 dkg szárított datolya
- 8 dkg gríz
- 5 kanál cukor
- 3 tojás
- 3 pohár tej
- 2 dkg vaj
- 1 citrom
- fügelekvár
Két pohár vízben oldj fel három kanál cukrot, és készíts belőle világos szirupot. Miután kihűlt, áztasd bele a datolyát. Fél citrom héját reszeld le, majd a tejjel, a vajjal és a grízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.
3 tojássárgáját és 2 tojásfehérjét verj habosra, és a datolyával együtt keverd a grízes pudingba. Öntsd pudingformába a kapott masszát, és gőz felett főzd meg.
A megmaradt tojásfehérjét a szintén megmaradt két kanálnyi cukorral verj fel keményre. A kihűlt pudingot a formából borítsd lapos tányérra, kend meg a fügelekvárral, és a tetejére simítsd rá a kemény tojásfehérjét. Közepesen meleg sütőben csak addig süsd, amíg a hab rózsaszín nem lesz.
Cikkünk megírásában az Egészséges konyha című könyv segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
- csokoládé
- ünnep