Csodálatos ünnepi italok karácsonyra: 8 egyszerű ötlet a likőröktől a koktélokig

Finom recepteket, különleges és hagyományos italokat mutatunk.

Karácsonyi italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb a téli éjszakákon, mint meginni egy forró, fűszeres, krémes italt. A legtöbb ember szeret új ízeket kitalálni, valami mást kipróbálni, így ehhez adunk néhány ötletet.

A koktélok, puncsok, likőrök izgalmat tudnak csempészni házibulikba, meghitt, kuckózós estékbe, baráti összejövetelekbe, és gasztronómiai élményként sem utolsók. 

8 egyszerű ötlet a likőröktől a koktélokig

Képes válogatásunkban alkoholmentes és alkoholos, klasszikus és kevésbé ismert recepteket is találsz. Ha szeretnél idén ünnepekkor valami különlegessel készülni, innen meríthetsz ötleteket.

Verj fel 50 ml whiskey-t 3 teáskanál mézzel, válaszd szét, és öntsd két hőálló pohárba. Fogj egy fahéjrudat, felezd el, és tegyél egyet-egyet a poharakba. Öntsd fel a keverékeket 200 ml vízzel. Ezután fogj egy citromot. A felét facsard ki, a másik felét vágd szeletekre. A citromlevet oszd ketté, és add hozzá az italokhoz. A végén tegyél bele citromszeletet és szegfűszeget ízlés szerint. Kész is az isteni puncs.
A forralt bor egy igazi klasszikus téli ital, mely meghittebbé varázsolhatja a pillanatokat. Próbáld ki receptünket, melyhez nincs másra szükséged, mint vörösborra, cukorra, szegfűszegre, narancsra, gyömbérre, fahéjra és vízre.
A tojáslikőr egy klasszikus ünnepi ital. A krémes, fűszeres főzet számos ünnepi partin megállja a helyét. Ehhez a tojáslikőrrecepthez tojás, teljes tej, cukor, habtejszín, vaníliapor, rum és vodka szükséges. Utóbbit bourbon vagy brandy is helyettesítheti.
A forró almabor egy finom, kellemes, immunerősítő ital, ami tökéletesen frissítő a téli estéken. Elkészítéséhez fehérborra, almalére, almára, mézre, szegfűszegre, fahéjra, csillagánizsra, narancsra és ciderre van szükség. Próbáld ki ezt az isteni receptet!
Önts 400 ml almalevet, fél szeletelt citromot, 1 babérlevelet, 4 szegfűszeget, 2 kardamomot enyhén összezúzva, 1 kis fahéjrudat, 3 borókabogyót enyhén összetörve, fél teáskanál koriandermagot és egy teáskanál mézet egy lábosba. Forrald fel, majd szűrd át egy kancsóba. Ezután 1 dl gint ossz négyfelé, öntsd négy hőálló pohárba. Öntsd rájuk a főzetet, végül díszítsd babérlevéllel és citromkarikával.
Először le kell hűteni a hozzávalókat, ami a pezsgő vagy prosecco, az áfonyalé és a triple sec likőr. Ha már eleget álltak a hűtőben, önts 25 ml triple sec likőrt és 50 ml áfolyalevet egy pohárba, majd lassan öntsd fel 75 ml pezsgővel vagy proseccóval. Végül friss rozmaringgal vagy babérlevéllel díszíthetjük.
Fotó: bhofack2 / Getty Images Hungary
Rakj keserű kakaóport, cukrot és egy csipet sót egy lábasba, majd keverd fel ezeket forrásban lévő vízben. Főzd tovább, és folyamatosan kevergesd két percig. Keverj hozzá tejet, vedd le a tűzről, és adj hozzá egy csipet vaníliát. Végül megbolondíthatod az egészet egy kis tejszínhabbal.
Fotó: Janine Lamontagne / Getty Images Hungary
A melegítő főzet tökéletes italválasztás karácsony reggelén vagy bármely más hideg téli napon. A chai hagyományos összetevői közé tartozik az ánizs, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és a fekete tea. Egy lábasban két és fél deci vízben fel kell forralni a fűszereket, azután hozzáadni a feketetea-szálakat. Miután a tea feloldódott, hozzá kell önteni 1-1,5 dl tejet, összeforralni, és kész is az ital.
Fotó: Cris Cantón / Getty Images Hungary

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük