Így készíthetsz otthon almabort
Ez lesz a kedvenc téli italod
A kellemesen fűszeres, forró almabor remek kedélyjavító, náthaűző és vendégmarasztaló ital.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Az almabor tökéletes összebújós estékre, baráti eszmecserékhez, különleges eseményekre. Ilyen finom fűszerezésű forró italt karácsonyi vásárokban sem kapsz. Már egy bögre is jobb kedvre derít, de ebből mindenki szívesen kér még egy adagot.
Almabor
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg fehérbor
- 3 alma
- 2 csésze almalé
- 1 dl cider
- negyed csésze méz
- 5 egész szegfűszeg
- 2 fahéj
- 1 narancs
- 1 csillagánizs
Elkészítés:
Öntsd egy legalább háromliteres lábosba a bort, az almalét, a cidert, a frissen facsart narancs levét, és reszeld bele a héját. Tedd bele a karikákra vágott almákat. Keverd össze, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, add hozzá a fűszereket, és körülbelül 30 perc alatt főzd össze.
Amikor az alma megpuhul, vedd le a bort a tűzről, és fedő alatt pihentesd 15 percig. Rakd bögrékbe a gyümölcsdarabokat, merd rá a bort. Ízlés szerint díszítsd naranccsal és fahéjjal. Ha marad az almaborból, tartsd melegen.

Még több recept