Így készíthetsz otthon almabort
A kellemesen fűszeres, forró almabor remek kedélyjavító, náthaűző és vendégmarasztaló ital.
Az almabor tökéletes összebújós estékre, baráti eszmecserékhez, különleges eseményekre. Ilyen finom fűszerezésű forró italt karácsonyi vásárokban sem kapsz. Már egy bögre is jobb kedvre derít, de ebből mindenki szívesen kér még egy adagot.
Almabor
Hozzávalók 4 személyre
- 1 üveg fehérbor
- 3 alma
- 2 csésze almalé
- 1 dl cider
- negyed csésze méz
- 5 egész szegfűszeg
- 2 fahéj
- 1 narancs
- 1 csillagánizs
Elkészítés:
Öntsd egy legalább háromliteres lábosba a bort, az almalét, a cidert, a frissen facsart narancs levét, és reszeld bele a héját. Tedd bele a karikákra vágott almákat. Keverd össze, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, add hozzá a fűszereket, és körülbelül 30 perc alatt főzd össze.
Amikor az alma megpuhul, vedd le a bort a tűzről, és fedő alatt pihentesd 15 percig. Rakd bögrékbe a gyümölcsdarabokat, merd rá a bort. Ízlés szerint díszítsd naranccsal és fahéjjal. Ha marad az almaborból, tartsd melegen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept