Így készíthetsz otthon almabort
Ez lesz a kedvenc téli italod
A kellemesen fűszeres, forró almabor remek kedélyjavító, náthaűző és vendégmarasztaló ital.

Így készíthetsz otthon almabort
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

Zsírszegény finomság, amitől nem lesz bűntudatod: isteni napindító puding édesszájúaknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almabor tökéletes összebújós estékre, baráti eszmecserékhez, különleges eseményekre. Ilyen finom fűszerezésű forró italt karácsonyi vásárokban sem kapsz. Már egy bögre is jobb kedvre derít, de ebből mindenki szívesen kér még egy adagot. 

Almabor

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg fehérbor
  • 3 alma
  • 2 csésze almalé
  • 1 dl cider
  • negyed csésze méz
  • 5 egész szegfűszeg
  • 2 fahéj
  • 1 narancs
  • 1 csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy legalább háromliteres lábosba a bort, az almalét, a cidert, a frissen facsart narancs levét, és reszeld bele a héját. Tedd bele a karikákra vágott almákat. Keverd össze, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, add hozzá a fűszereket, és körülbelül 30 perc alatt főzd össze.

Amikor az alma megpuhul, vedd le a bort a tűzről, és fedő alatt pihentesd 15 percig. Rakd bögrékbe a gyümölcsdarabokat, merd rá a bort. Ízlés szerint díszítsd naranccsal és fahéjjal. Ha marad az almaborból, tartsd melegen.

Ezt is szeretjük