A legfinomabb forralt bor receptje
Ne csak a karácsonyi vásárokban kortyolgass illatos forralt bort. Főzd meg otthon, garantáltan átmelegít!

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forralt bor tökéletes választás, ha vendégeket vársz, esetleg egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál az ajándékok utáni hajszában. Remek hangulat- és közérzetjavító. Fehér- vagy vörösborból is készítheted.

Forralt bor

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg vörösbor
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.

Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba. 

Ezt is szeretjük