Te emlékszel? Ezekben az években volt fehér karácsony az elmúlt évtizedben
Vannak, akik arra sem emlékeznek, milyen idő volt két hete, míg mások évekre visszamenőleg képben vannak az időjárással kapcsolatban.

nő horoszkóp téli tél (4)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A focin és a politikán kívül az időjárás az, amiről mindenkinek van véleménye. Számos népi hiedelem is kötődik az időjárás-előrejelzéshez, míg egyesek a végtagjaikban is megérzik, ha jön a hó, vagy melegedés várható.

Manapság mindenki mobilján van egy időjárás-applikáció, mellyel figyelemmel követheti, milyen időt jósolnak a következő hetekre: de vajon emlékszel-e az elmúlt évekre?

A változás okai

Te emlékszel, hogy az elmúlt tíz évben milyen időre ébredtünk karácsony reggel, fehér vagy fekete karácsony volt-e jellemzőbb? Meg lehet próbálni következtetni belőle, mi várható idén, de, ha az előrejelzéseknek hihetünk, enyhe idő várható december 24-én, -2, +3 Celsius-fok körüli átlaghőmérséklettel. Sőt, december 12. és 25. között kivételesen meleg napok jöhetnek a megszokotthoz képest. 

A növekvő átlaghőmérséklet csak részben tudható be természetes változásnak, az emberi tevékenység hatalmas szerepet játszik az üvegházhatás fokozódásában. Az egyre növekvő gázkibocsátás, az esőerdők pusztítása és az egyre kiterjedtebb állattartás is hozzájárul a klímaváltozáshoz. Arról nem szól a fáma, vajon lesz-e hó szenteste, de a meteorológusok szerint március 17-ig ne lepődjünk meg, ha fehérbe borul a táj. De milyen volt az előző években az időjárás a szeretet ünnepén?

Karácsonyi hangulat hó nélkül is

Ezek a mesés dekorációk garantáltan ünnepi hangulatba hoznak, attól függetlenül, hogy milyen a táj, fekete vagy fehér.

Ezt is szeretjük