Elegem van a karácsonyból!

Amikor nyűggé válik az ünnep

Napjaink rohanó világában már a karácsony sem ugyanaz, mint régen - sokan nyűgként élik meg az ünnepet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cégeknél általában az év vége előtti zárás, a gazdasági tervek és aktuális évi lezárások decemberre sokasodnak. Egy egész évre elegendő stressz gyűlik össze a munkahelyeken, és a karácsonyra már mindenki csak úgy gondol, mint plusz egy púpra a saját hátán, hisz az utolsó pillanatra kénytelen hagyni mindent, amikor az ajándékok beszerzésekor végtelen tumultus sora várja az üzletekben.

Stressz, rohanás, idegeskedés

Be kell látni, manapság a karácsony idejét és az azt megelőző időszakot a végtelen kiköltekezés, a rohanás és a stressz jellemzi. Az üzletek és a multik ráadásul tovább erősítik a végtelen nyomást a már novemberben elkezdődő hihetetlen akció-dömpinggel.

Rohanás, kapkodás, és szinte senki nem áll meg egy kicsit elgondolkozni azon, hogy miről is szól valójában ez az ünnep.

Hihetetlen iramban vásárolunk anélkül, hogy megkérdeznénk magunktól, egyáltalán miért azt az ajándékot vettük meg a nagyszülőknek? Valóban boldoggá tesszük még egy nyakkendővel az apósunkat? Biztosan egy mixerre vágyott a férjünk?

Jobb esetben az ember a párjával indul el a beszerző körútra, ám ma már az sem ritka, hogy egyesek csak odanyomják párjuk markába a pénztárcájukat, hogy az megvegye magának azt, amire vágyik, miközben lényegét veszti az ünnep: az odafigyelésre és a vágyra, hogy örömet szerezzünk, lassan egyáltalán nem jut idő.

Ne vedd el a meglepetés örömét!

Mire pedig észbe kapsz, már benne is vagy a mókuskerékben, holott az első és legfontosabb a meglepetés örömének megőrzése lenne. Azáltal ugyanis, hogy az ember felnőtté válik, nem veszíti el a meglepetés iránti vágyát. Érdemes egy picit visszagondolni a gyermekkorra, hogy milyen őrülten is vártad a karácsony estét, és mekkora örömet okozott megkapni a rég áhított játékot abban a hitben, hogy azt a Jézuska hozta! Így hát javasoljuk, ha már ajándékozol, legyen az meglepetés!

Szerezz örömöt!

A férfiak praktikusabb típusúak, nekik tehát érdemes olyan ajándékot kiszemelned, aminek hasznát is vehetik: szerszámot a barkácsoláshoz, egy mindentudó elektromos borotvát, egy frappáns autóskészletet, esetleg egy szép pulcsit vagy valamilyen technikai kütyüt, amiről már el is felejtette az utóbbi időben, hogy szüksége volna rá.

Kültéri karácsonyi dekorációk

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nők érzelmesebbek, ők szinte sértésnek veszik, ha karácsonyra olyat kapnak, aminek hasznát is vehetik, egy vasaló kapcsán azonnal arra gondolnak, hogy nekik csak a munka jut. A nők elmondják, hogy mire vágynak, csak oda kell figyelni, ráadásul nem is biztos, hogy nagy dolgokra: lehet az ajándék akár egészen apró, csak szívből adják.

Ne feledd!
A Szenteste - mint ahogy az a nevében is benne van - szent! Ezen a napon el kell felejteni a civódásokat, az ellentéteket, ilyenkor csak béke és szeretet lakozik a szívekben. Ilyenkor jön el az ideje a régi sérelmek megbocsátásának, ne bántsd meg hát a békülni vágyót azzal, hogy közönyösen félredobod az ajándékát! Fogadd akkor is szeretettel, ha arra volt a legkevésbé szükséged. Mert az ajándék csak a tárgyi valója annak, amit úgy hívunk: szeretet.

Ezt is szeretjük