A karácsony és a pasik
Lassan minden ünneplőbe öltözött, feldíszítetted a lakást is. Természetesen izgulsz, hogy minden tökéletes legyen. De mit csinál egy férfi?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint minden ünnepen, családi összejövetelen vagy akár estélyen, inkább a nőké a szerep, hogy megszervezzék, megtervezzék, megfőzzék és megvegyék. Vannak olyan férfiak ugyan, akik imádják az efféle felhajtást, de ez a ritkább. A karácsonyi készülődés női munkákból áll, és a nagy forgatagban nem is figyelünk arra, miként élik meg a másik nem tagjai az előkészületeket. Hajlamos vagy te is arra, hogy magaddal ráncigáld párodat, barátodat egy-egy shopping-körútra anélkül, hogy megkérdeznéd, élvezi–e?

Tömegkerülő és meglepetést okozó

Bár jobban kiveszik a nők a karácsonyi előkészületekből a részüket, mégis nélkülözhetetlen a férfikéz. Ki faragná, állítaná be a fát? Ki helyezné fel a csúcsdíszt?

Ami az ajándékokat és a vásárlást illeti, két típus van: a gondosan, csendben előkészülök, és a mondd meg, mit szeretnél, drágám?.

A férfiak kevésbé bírják a nagy forgatagot és ajándékdömpinget, mint a nők. Meglepetést okozni viszont imádnak, és ne feledkezz meg a férfiú büszkeségről, ami e tekintetben sem elhanyagolható. Kell valami nagy és hatásos, hogy elkápráztassák a családot vagy a nőket.

Azok, akik gondosan, jó előre elkezdenek vásárolni, kerülik a tömeget és imádnak meglepetést okozni. Figyelik már hónapok óta, mire vágyik a kedves vagy a csemete, és magabiztosan állnak az ünnep előtt.

A másik típus nem szereti a nagy felhajtást, a hónapokig tartó készülődést, már előre gyomorgörcse van az egésztől.

Szívesebben kérdi meg, hogy mire vágynak szerettei, mert már többször mellényúlt. Egyszerűbben szeretné elintézni, pénzt nyom a gyermek vagy feleség kezébe, és átadja az irányítást.

Azok a férfiak, akik lázasan, szinte gyerekként készülődnek a karácsonyra, élénken hordozzák magukban annak emlékét, ahogyan ők várták a karácsonyt gyermekkorukban. Mindenki a családi hagyományokat követi, és ők csengővel járulnak hozzá az illatokhoz. Azok a férfiak, akik kevésbé élvezik az előkészületeket, Szentestére - mikor a fa körül álltok - válnak igazi gyermekké.

Trükkös takarítás

Mindkét típusban közös azonban egy: előre tartanak a takarítástól, hiszen a munkának ez a része rendszerint őrájuk vár. Mialatt anyuci főz, ki kell valakinek takarítania. Persze vannak trükkjeik: a főzésben brillírozó férfinak hirtelen kedve támad egy igazi ínyencfogás elkészítésére. Hopp, akad is éppen egy megfelelő recept, mely azonban hosszú-hosszú órák alatt fő meg, és „anyukám, úgysem férünk el itt ketten”, te mész végül takarítani. Vagy az is helyes, mikor pont van még egy-két dolog, amit azon a délelőttön kell elintéznie, különben idén elmarad a karácsony. De vannak, akik inkább ezt a részét vállalják, csak legyen már végre Szenteste!

A pasik és az ajándékozás

Vajon írnak a férfiak ajándéklistát? Beosztják az idejüket? Aki rutinos, megteszi, mert utálja a nagy tömeget és az utolsó percre hagyott teendőket. Van, aki elhagyja ezeket a listákat, vagy az utolsó napon vásárol. Te hogy segíted párodat boldogulni? Együtt vásárolni és készülődni jó, és az az igazi, ha egymást tuningoljátok ez idő alatt. Beszéld meg barátoddal, pároddal, mikor van időtök együtt nézelődni. Vegyetek ajándékokat közösen, akár egymásnak is, ha ez okoz örömet. Osszátok el a teendőket úgy, hogy mindenkire jusson olyan feladat, melyet szeret és kevésbé szívesen csinál.

Mire a Szenteste elérkezik, mindenki megnyugszik, békés tekintetek közepette koccinthatsz a fa körül, és elégedetten, jó érzéssel láthatsz neki a vacsorának. Szeretetet adni gyűlünk össze, és végül úgyis az a lényeg, hogy együtt vagyunk, és emlékeztetjük egymást, hogy nem csak ezen az estén kell a szeretetet megünnepelni.

Ezt is szeretjük