7 különleges ajándékötlet a párodnak

Úgy érzed, mindene megvan, és nem tudod, mivel is lephetnéd meg karácsonykor? Böngéssz ötleteink között!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár közel álltok egymáshoz, mégis a legnehezebb dolog a párodat meglepni karácsonykor. Ha ősidők óta együtt vagytok, akkor azért, mert valószínűleg a létező összes ajándékötletet elsütötted már, egy friss kapcsolat esetében pedig mindig bizonytalan az ember, hogy mi lehet az, ami tökéletesen telibe talál.

Érdemes lehet megkérdezned a barátaitól, hogy mire vágyna leginkább kedvesed karácsonyra, ezzel elkerülheted azt is, hogy ugyanazzal a meglepetéssel állj elő, mint ők. Segítség lehet az is, ha eltöltesz egy estét a pároddal a baráti köre társaságában. Mivel a férfiak nem küldenek egyértelmű jeleket a vágyaikról, egy ilyen közös program alkalmával többet megtudhatsz életed értelméről, mint amikor kettesben vagytok. Ha már hellyel-közzel tiszta képet kaptál az érdeklődési köréről, könnyebben döntesz majd arról, hogy mi is kerüljön majd a karácsonyfa alá.

A számítógép megszállottjainak

Ennél a típusnál nem kell sasszemű megfigyelőnek lenned ahhoz, hogy tudd, mivel tölti a szabadidejét, amikor épp nem veled van.

Ha állandóan a gépét építgeti, és vásárolni sem tud úgy elmenni veled, hogy ne bámulná meg a kirakatban a legújabb technikai vívmányokat, akkor nyert ügyed lesz nála valami elektronikus mütyürrel. Meglehet, hogy leginkább a munkája köti a géphez, ezért él vele különös szimbiózisban.

Így, ha gondoskodó barátnő vagy, igyekezz minél kényelmesebbé tenni a számítógép előtt töltött óráit, hogy akkor se szenvedjen hiányt semmiben, ha a munkája miatt nem tud elmozdulni mellőle. A mai vívmányok között az USB a mikroélettér egyik kulcsfontosságú eszköze.

Az USB-csatlakozóval ellátott miniatürizált hűtőgéptől kezdve az USB-csészemelegítőn át szinte bármivel meglepheted, ami fokozhatja komfortérzetét a gép előtt ülve.

Az USB-re köthető billentyűzetlámpa például arról is gondoskodik, hogy pötyögni tudjon a laptopján, mikor te alszol. Így téged sem zavar, és jobb, ha ilyenkor merül el furcsa kis világában, mint amikor ébren vagy, és épp vele lennél.

Az autók szerelmeseinek

Talán nincs is olyan férfi a világon, aki ne szeretné az autókat. Álmai autócsodáját nyilván nem tudod a fa alá rejteni, de segíthetsz neki abban, hogy a már meglévő négykerekűje extra felszereltséggel bírjon.
Ha üzleti útjai miatt sok időt tölt az autójában, arra is gondot fordíthatsz, hogy otthonosabbá tedd számára a kormányhoz kötött életvitelét.

Egy szivargyújtóra csatlakoztatható termosz-autósbögrében bármikor felmelegítheti a kávéját, ráadásul sokáig melegen is tarthatja vele. A mobiltelefon-kihangosító is jó ötlet lehet karácsonyra, ha még nem rendelkezik efféle vívmánnyal, hiszen így a balesetveszélytől is megóvhatod - na meg persze az esetleges büntetésektől.

Ha párod nagy gondot fordít szeretett autójára, bizonyára megveszne az örömtől egy Xenon izzószett boldog tulajdonosaként. Bár olcsónak nem mondható, esetleg befűzheted a szülőket, testvéreket, barátokat is a megvalósításába, hogy közös erővel csaljatok fülig érő mosolyt párod arcára.

Hogy miért is hozza lázba egy lámpakészlet a pasikat? Lehet, hogy te azt gondolod, hogy ez csak ugyanolyan izzó, mint a többi, ami funkcióját tekintve nem csinál mást, mint világít. Ám a Xenon izzószett sokkal izgalmasabb, hiszen gyönyörű fénye sportosabbá teszi az autót, ráadásul jobb látási viszonyokat biztosít szürkületi és éjszakai vezetésnél egyaránt. Élettartama pedig több mint hétszerese a hagyományos izzókénak.

A mániákus fotósoknak

A párod minden nyaralást, alkalmat, összejövetelt előszeretettel megörökít, és alkotásait az interneten sem átallja közzétenni? Mivel a digitális fényképezőgéppel készített műveket nem lehet csak úgy előkapkodni vendégségben, ha épp nincs a közelben egy számítógép, praktikus ajándék lehet hobbifotós kedvesednek egy digitális képkeret.

Ez a kis masina többféle méretben és árkategóriában kapható, így biztosan megtalálod a számára és a pénztárcád számára is megfelelő típust. A hordozható, miniatűr változatok némelyike kulcstartóra is szerelhető, így minden alkalommal elő tudja kapni, amikor a fotóival büszkélkedne. Falra szerelhető változata is van, ami azért több, mint egy szokványos képkeret, a fotók ugyanis folyamatosan váltják benne egymást.

Köttesd be a képeit!

Kedvenc képeiből fotókönyvet is készíttethetsz neki, amit speciális helyeken keményfedeles formába kötnek. A kész mű több mint egy album, hiszen könyvnek készítik el, így szép és örök emlék lehet számára.

Ne az utolsó pillanatban!
A cikkben szereplő ötletek többsége megrendelhető az interneten, de vigyázz: kevés webshop vállalja, hogy a néhány nappal karácsony előtt leadott rendelések december 24-ig megérkeznek. Ezzel kapcsolatban érdeklődj a választott webáruházban - arra is rákérdezhetsz, hogy az adott terméket hol veheted meg személyesen.

A borok kedvelőinek

Bizonyára azt gondolnád, a borkedvelő típus könnyű eset, akit bármikor meg lehet ajándékozni egy különleges nedűvel. Ám jobb, ha számításba veszed, hogy valószínűleg mindenkinek ez jut majd eszébe vele kapcsolatban.

Így megeshet, hogy több palacknyi jó évjárat sorakozik majd a fa alatt. Bizonyára ez is fellelkesítené - hiszen nem hiába borbarát -, ha azonbankülönleges ajándékkal lepnéd meg, ne állj be a sorba.

Ha már túl vagytok a borral kapcsolatos összes eszközön, mint a díszes dugóhúzók, bortároló ládikók és egyebek, akkor nem marad más, mint a borhőmérő. Fontos kellék még egy hobbiszakértő számára is, hiszen minden borfajtát más-más hőmérsékleten kell tárolni és tálalni. A gondos borimádó pedig mi mással ellenőrizhetné jobban a megfelelő értékeket, mint egy borosüvegre húzható hőmérővel?

Ezt is szeretjük