Illatozó zöldséges libaleves
Hideg téli estékre
Ha minden porcikád átfagyott az odakint repkedő mínuszokban, készítsd el isteni libalevesreceptünket!

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

12 divatszabály, amit a brit királyi család nőtagjainak követniük kell: te lennél a helyükben? »

Újra hódít a falatnyi bandeau top: mutatjuk, itthon melyik darabokra csaphatsz le »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy tányér forró leves tetőtől talpig átmelegít a didergető télben. Ugyanakkor, ha már unod a sima csirkehúslevest, készítsd el ugyanezt libából.

Egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel vele, ráadásul ezt az egészen különleges első fogást a későbbiekben még akár a karácsonyi menü részévé is teheted. Próbáld ki mennyei receptünket!

Libaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél liba
  • sáfrány
  • egész bors

A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.

A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.

Ezt is szeretjük