Illatozó zöldséges libaleves

Hideg téli estékre

Ha minden porcikád átfagyott az odakint repkedő mínuszokban, készítsd el isteni libalevesreceptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy tányér forró leves tetőtől talpig átmelegít a didergető télben. Ugyanakkor, ha már unod a sima csirkehúslevest, készítsd el ugyanezt libából.

Egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel vele, ráadásul ezt az egészen különleges első fogást a későbbiekben még akár a karácsonyi menü részévé is teheted. Próbáld ki mennyei receptünket!

Libaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél liba
  • sáfrány
  • egész bors

A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.

A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük