Illatozó, habkönnyű mogyorós habcsók
A habcsók elkészítése nem nagy ördöngösség, darált mogyoróval pedig egészen különlegessé teheted. Próbáld ki receptünket!
A sima habcsók, amit a gyerekek díszként a fára akasztanak, nagyon finom, de ha valami igazán különlegeset készítenél, dobd fel mogyoróval!
Egy kis darált finomság megbolondítja az egyszerű desszertet, és szinte felrobbannak a szádban a különleges ízek. Próbáld ki receptünket!
Mogyorós csók
Hozzávalók:
- 25 dkg darált mogyoró
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mogyoró
- 3 tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé
- fél teáskanál fahéj
A tojásfehérjéket a citromlével verd nagyon kemény habbá. Apránként szórd bele a cukrot, és verd tovább egészen addig, míg a massza fényleni nem kezd. Add hozzá a darált mogyorót és a fahéjat.
A masszát töltsd csillagcsőrös habzsákba, és nyomj diónyi halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik tetejére tegyél egy-egy szem mogyorót. A sütőt melegítsd elő 150 fokra, és süsd meg a habcsókokat 10-15 perc alatt.
Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- ital
6 különleges, fűszeres, télillatú ital
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- sütemény
- hagyomány