Illatozó, habkönnyű mogyorós habcsók

A habcsók elkészítése nem nagy ördöngösség, darált mogyoróval pedig egészen különlegessé teheted. Próbáld ki receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sima habcsók, amit a gyerekek díszként a fára akasztanak, nagyon finom, de ha valami igazán különlegeset készítenél, dobd fel mogyoróval!

Egy kis darált finomság megbolondítja az egyszerű desszertet, és szinte felrobbannak a szádban a különleges ízek. Próbáld ki receptünket!

Mogyorós csók

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mogyoró
  • 3 tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • fél teáskanál fahéj

A tojásfehérjéket a citromlével verd nagyon kemény habbá. Apránként szórd bele a cukrot, és verd tovább egészen addig, míg a massza fényleni nem kezd. Add hozzá a darált mogyorót és a fahéjat.

A masszát töltsd csillagcsőrös habzsákba, és nyomj diónyi halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik tetejére tegyél egy-egy szem mogyorót. A sütőt melegítsd elő 150 fokra, és süsd meg a habcsókokat 10-15 perc alatt.

Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük