Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
Nem csak a mákos és diós bejgli lehet a karácsonyi desszert része. Süss gyümölcskenyeret!
A püspökkenyér hajdanán igazi karácsonyi desszert volt, mára azonban egyre inkább kezd kikopni a köztudatból. Elevenítsd fel a régi hagyományokat, és a bejgli mellé készíts egy rúd, mindenféle földi jóval megszórt, édes kenyeret is.
Vendégváró finomságnak is tökéletes, de vacsoraként, egy pohár hideg tejjel sem utolsó.
Püspökkenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 5 tojás
- 2 dl tej
A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket.
A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni.
A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- sütemény
- mézeskalács
A 100 éves mézeskalács receptje
- csokoládé
- csoki