Gyümölcskenyér-alaprecept: így készül a hagyományos, omlós változat

A gyümölcskenyér alapreceptjét bármivel feldobhatod.

gyumolcskenyer
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcskenyér az egyik legfinomabb és legsokoldalúbb karácsonyi sütemény, hiszen, ha van egy jó alaprecepted, akkor bármilyen finomsággal felturbózhatod.

Mi most ajánlunk egyet, amit bármikor elkészíthetsz, érdemes elmenteni a bevált receptjeid közé! Érdemes az aszalványok mellett egy kis maradék Mikulás-csokit, durvára tört mogyorót, diót is tenned a tésztába. Sokan kandírozott narancshéjat, mazsolát is csempésznek a gyümölcskenyérbe.

Gyümölcskenyér alaprecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Tetszés szerinti hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mandula vagy dió
  • 10 dkg apróra vágott szárított gyümölcs
  • 10 dkg csokoládé feldarabolva

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra.

Add hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, illetve a tetszés szerinti gyümölcsöket, magvakat. Végül a tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd azt is a tésztába. 

Egy őzgerinc formát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Érdemes kicsit megütögetni a formát, amikor már benne van a massza, hogy sehol ne maradjon levegős. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd picit vedd visszább, és körülbelül 50 percig süsd a gyümölcskenyeret. A sütési idő felétől már érdemes időnként ránézni, nehogy megégjen. Amikor kész, hagyd langyosra hűlni, végül pedig szórd meg porcukorral.

Édességek nagy választéka

Nem tudsz betelni a gyümölcsös karácsonyi finomságokkal? Akkor lapozd át galériánkat is, ahol még több finom receptet találsz!

Top 7 gyümölcsös karácsonyi sütemény receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük