Forró, mandulás húsleves
A régi klasszikus most egészen új ruhában tűnik fel, de ettől függetlenül ne ítéld el az első pillanatban. A mandulás húsleves ugyanis kuriózum.
A húsleves nemcsak a hétvégi, de általában az ünnepi menünek is szerves része. Pontosan ezért előfordulhat, hogy időközben ráuntál, de hogy mégse mondj le róla teljesen, most egy egészen új köntösben tálaljuk számodra.
Próbáld ki isteni manduláshúsleves-receptünket, amely sokban eltér ugyan az eredeti változattól, mégis az egyik legfinomabb fogás lehet.
Mandulás húsleves
Hozzávalók:
- 20 dkg szalonna
- 10 dkg nyers mandula
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 marék kukorica
- fél csirke
- sertészsír
- olaj
- sáfrány
- só
A mandulát tisztítsd meg, és mozsárban törd össze. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, valamint a sáfrányt pirítsd meg. Közben sós vízben főzd meg a csirkehúst és a meghámozott, karikára vágott sárgarépát. Tedd bele a szalonnát, és azzal még 30 percig főzd.
Miután levetted a húst a tűzről, a főzővízhez keverd hozzá a mandulát és a kukoricát. A fazekat tedd hideg helyre, és egy éjszakán át pihentesd. Másnap szűrd le a levest, tedd félre, a húst és a szalonnát pedig darabold fel.
Serpenyőben melegíts fel három teáskanál zsírt és ugyanennyi olajat, pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, majd add a leveshez. Tedd bele a húst, a sáfrányt, sózd meg ízlésed szerint, és még további fél órát főzd.
Cikkünk megírásában az Egészséges konyha című könyv segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- zöldség
Illatozó zöldséges libaleves
- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves
- gyümölcs
- ünnep