Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
A narancs az ünnepi gasztronómiai sláger, amit sokféleképpen felhasználhatsz. Hívd segítségül a túrótorta elkészítéséhez is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A narancs íze és illata rögtön a karácsonyt juttatja eszünkbe! A karácsonyi készülődés léleksimogató kiegészítője lehet ez az omlós sütemény. Próbáld ki isteni túrótortareceptünket.

A táncoló gyertyafény melletti beszélgetésekhez el sem lehet képzelni tökéletesebb desszertet. Nemcsak gyorsan elkészül, hanem igazi ízbomba is, ami a mennyekbe repít.

Narancsos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 7 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 3 narancs
  • 1 alma
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só

A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.

Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába. A tojásfehérjékből verj kemény habot, óvatosan keverd hozzá, majd egy kivajazott, búzadarával megszórt tortaformába öntsd bele az egészet.

Előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt süsd meg a tortát, és hagyd a sütőben kihűlni.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük