Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
A narancs az ünnepi gasztronómiai sláger, amit sokféleképpen felhasználhatsz. Hívd segítségül a túrótorta elkészítéséhez is!

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancs íze és illata rögtön a karácsonyt juttatja eszünkbe! A karácsonyi készülődés léleksimogató kiegészítője lehet ez az omlós sütemény. Próbáld ki isteni túrótortareceptünket.

A táncoló gyertyafény melletti beszélgetésekhez el sem lehet képzelni tökéletesebb desszertet. Nemcsak gyorsan elkészül, hanem igazi ízbomba is, ami a mennyekbe repít.

Narancsos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 7 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 3 narancs
  • 1 alma
  • 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só

A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.

Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába. A tojásfehérjékből verj kemény habot, óvatosan keverd hozzá, majd egy kivajazott, búzadarával megszórt tortaformába öntsd bele az egészet.

Előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt süsd meg a tortát, és hagyd a sütőben kihűlni.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük