Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
A narancs az ünnepi gasztronómiai sláger, amit sokféleképpen felhasználhatsz. Hívd segítségül a túrótorta elkészítéséhez is!
A narancs íze és illata rögtön a karácsonyt juttatja eszünkbe! A karácsonyi készülődés léleksimogató kiegészítője lehet ez az omlós sütemény. Próbáld ki isteni túrótortareceptünket.
A táncoló gyertyafény melletti beszélgetésekhez el sem lehet képzelni tökéletesebb desszertet. Nemcsak gyorsan elkészül, hanem igazi ízbomba is, ami a mennyekbe repít.
Narancsos túrótorta
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukrozott narancshéj
- 7 dkg búzadara
- 3 tojás
- 3 narancs
- 1 alma
- 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.
Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába. A tojásfehérjékből verj kemény habot, óvatosan keverd hozzá, majd egy kivajazott, búzadarával megszórt tortaformába öntsd bele az egészet.
Előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt süsd meg a tortát, és hagyd a sütőben kihűlni.
Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- ital
6 különleges, fűszeres, télillatú ital
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- sütemény
- mézeskalács