Fahéjas-szegfűszeges almaleves
A legfinomabb ünnepi ízek
Az ínycsiklandó almaleves fahéjas-szegfűszeges aromája percek alatt elvarázsol.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kedvenc ünnepi ízeket, vagyis a fahéjat, szegfűszeget és az almát ötvözi a következő recept, amelyet akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha nem vagy gyakorlott fakanálforgató.

A didergető hidegben jólesik egy tányér forró almaleves, ami tetőtől talpig átmelegít, úgyhogy ne habozz kipróbálni receptünket!

Almaleves

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 50 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • kevés fahéj
  • csipetnyi só

A forrásban levő vízbe facsard bele a citromot. Az almát hámozd meg, vedd ki a magházát, vágd apró kockákra, és a fűszerekkel - a szegfűszeggel, fahéjjal és csipetnyi sóval - ízesített cukros vízben főzd puhára.

Add hozzá a fehérbort, valamint a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, habard be vele a levest, és jól forrald fel és már tálalhatod is.

Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük