Fahéjas-szegfűszeges almaleves
Az ínycsiklandó almaleves fahéjas-szegfűszeges aromája percek alatt elvarázsol.
A kedvenc ünnepi ízeket, vagyis a fahéjat, szegfűszeget és az almát ötvözi a következő recept, amelyet akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha nem vagy gyakorlott fakanálforgató.
A didergető hidegben jólesik egy tányér forró almaleves, ami tetőtől talpig átmelegít, úgyhogy ne habozz kipróbálni receptünket!
Almaleves
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 50 dkg alma
- 15 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 szem szegfűszeg
- 1 dl fehérbor
- 1 citrom
- kevés fahéj
- csipetnyi só
A forrásban levő vízbe facsard bele a citromot. Az almát hámozd meg, vedd ki a magházát, vágd apró kockákra, és a fűszerekkel - a szegfűszeggel, fahéjjal és csipetnyi sóval - ízesített cukros vízben főzd puhára.
Add hozzá a fehérbort, valamint a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, habard be vele a levest, és jól forrald fel és már tálalhatod is.
Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- vörösbor
A fűszeres forralt bor receptje
- bor
- ünnep
Mazsolás borleves
- Karácsony