Hamarabb felfalják majd, mint a csokit: ezt tedd a gyerekek cipőjébe Mikuláskor

Felejtsd el a csokimikulást! Az egészséges nasi nem zárja ki, hogy szeressék is a gyerekek.

mikulás télapó szeretet

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Évről évre minden szülőt utolér a dilemma, hogy kinek kedvezzen Mikuláskor: az édesszájú gyermekének vagy édesszájú gyermeke egészségének? Az üzletek már hetekkel az ünnep előtt valóságos csokiarzenállal várják az anyukákat és apukákat, akik a nagyszülőkkel egymásra licitálva a legnagyobb és legcsokisabb Télapót keresik. 

Az viszont sajnos kevesebbek fejében fordul meg, hogy milyen rossz szokások és egészségügyi következmények kialakulásához vezethet a túlzott édességfogyasztás, még akkor is, ha évente csak egy ilyen alkalom van. 

Egészséges alternatíva

Mindenki tudja, hogy a zöldségek milyen egészségesek, vagy, hogy a tengeri halakban található omega-3 zsírsavak jótékony hatásai mennyire fontosak a fejlődő szervezet számára is. Azt viszont el tudod képzelni, milyen arcot vágna csemetéd, ha a Télapó egy lazacot hozna neki, hozzá pedig egy kis madársalátát és bébispenótot. A drasztikusan egészséges nasik és a hozzáadott cukorból és mesterséges adalékokból álló termékek között létezik arany középút: mutatjuk, mi kerülhet a csizmába anélkül, hogy másnap hiszti lenne. 

A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay, Unsplash.

Hangolódj a Télapóra!

Ha gyermeked nagyon várja már az öreg szakállast, huppanjatok le a kanapéra, és nézzétek meg együtt, milyen is az igazi finn Mikulás otthona! 

Ezt is szeretjük