Pár nap, és indul a budapesti fényvillamos - Így közlekedik 2019-ben
Ekkor indul útjára az adventi fényvillamos.

fényvillamos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már hagyománnyá vált, hogy az adventi és karácsonyi időszakban útnak indul Budapest legcsillogóbb járata, a fényvillamos, amely igazi, üde színfoltja lesz a városi adventi forgatagnak.

Az adventi fényvillamosok alig pár év alatt váltak a főváros elmaradhatatlan kellékévé.

3500 méternyi fényfüzér

csillogó és sziporkázó, díszekkel teli villamos 2009-ben indult első útjára. Ekkor még csak a 2-es, illetve a 2A villamos vonalán közlekedett az esti órákban, mára azonban több vonalon is jár, hogy minél többen megcsodálhassák a főváros egyedülálló, turisták által is kedvelt látványosságát.

GettyImages-501485940

A két motorkocsiból álló Ganz UV típusú nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít majd, utasterében pedig ünnepi díszítés lesz látható. A csillamosnak is nevezett járat az ünnepek alatt pár hétig, az advent kezdetétől egészen vízkeresztig, azaz január 6-ig szállít utasokat.

Ekkor indul útjára az adventi fényvillamos

A fényvillamos az elmúlt években december első hétvégéjén kelt útra, s a 2-es villamos vonala mellett a 41, 42, 50, 19, 49, 14, 56, 59, 47, 69 és a 4-6 vonalán is látható volt a délutáni óráktól kezdve egészen az esti órákig.  Nem lesz ez másként 2019-ben sem, a részletes napi menetrendről az adventi időszakban a fényvillamos Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A Mikulás-HÉV-re a jegyeket pedig ide kattintva lehet megvenni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fényvillamoson az eddigiekhez hasonlóan idén is normál díjszabás ellenében, érvényes BKK jeggyel és bérlettel lehet majd utazni.

A fővárosi nosztalgiamenet sikerén felbuzdulva már Miskolcon, Szegeden és Debrecenben is ki lehet majd próbálni az adventi fényvillamosokat.

8 Pest megyei kirándulóhely

Nézd meg, milyen szép tud lenni a Dunakanyar vagy akár csak a János-hegyi Erzsébet-kilátó ilyenkor, télen.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük