Apró karácsonyi vásárok, ahol nincs túl nagy tömeg
Forralt borra, sült gesztenyére és karácsonyi hangulatra vágysz, de nem bírod az ünnepi sokadalmat?

karacsonyi-vasar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha karácsonyi vásár, akkor Vörösmarty tér vagy Bazilika. Mindkettőt kötelező meglátogatni, de lehet, hogy a tömeg kicsit nagy lesz.

Ha csendesebb, meghittebb vásározásra vágysz, akkor mutatunk néhány békésebb lehetőséget Budapesten, illetve vidéki városokban is.

Advent Óbudán

A III. kerületben december 1-től 23-ig várják a karácsonyi hangulatra éhezőket, szomjazókat. A Szentlélek téren a kézműves vásár mellett ingyenes koncertekkel, családi programokkal színesítik az idelátogatók hétköznapjait és hétvégéit. Természetesen idén is lesz ingyenes korcsolyapálya, vasárnaponként pedig közös éneklés és gyertyagyújtás vár az Árpád híd budai hídfőjénél. 

Újpesti Karácsonyi vásár

Az Újpesti Karácsonyi Vásárnak évek óta a IV. kerületi Szent István tér ad otthont. Az idén november 25-től december 24-ig nyitva tartó vásár számos izgalmas programmal, koncerttel, kézműves termékekkel, finom falatokkal, forró, melegítő italokkal várja az idelátogatókat. Ha pedig egy kis mozgásra vágysz, a műjégpályán arra is lesz lehetőséged.

Hegyvidéki Karácsonyi Vásár

A XII. kerületben december 2-án nyitja meg kapuit az adventi vásár a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal előtt. Nemcsak kézműves és iparművészeti termékeket - ékszereket, kerámiákat, ruhákat - vásárolhatsz itt, de hétvégén bábszínházi előadások, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek is várják majd a kicsiket. A vásár december 24-éig tart nyitva.

Váci Adventi Vásár

A Budapesttől mindössze 34 kilométerre fekvő Vácra érdemes ellátogatni az adventi időszakban, hiszen a város nem csupán püspöki székhely, de a Váci egyházmegye központja is. Karácsonyi hangolódásként megnézheted a Fehérek templomát vagy a Ferences templomot, de november 23-tól az Adventi vásár is jó programnak ígérkezik. Az egészen december 31-ig nyitva tartó vásárnak a Főtér ad otthont, ahol a kézműves termékek, ajándéktárgyak vásárlása közben forró csokit, puncsot, gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatsz.

Ceglédi Advent

Az Alföld kapujának is nevezett Cegléden december 2-án nyit az Adventi kirakodó vásár.  A Szabadság téren - hasonlóan az előző évekhez - az adventi hétvégéken nem csupán vásárlásra és forralt borozásra lesz lehetőséged, de színvonalas családi és gyermekprogramokkal várnak. Egészen december 23-ig.

Adventi vásár Balatonalmádiban

Cegléd városához hasonlóan Balatonalmádiban is csak az adventi hétvégéken lesz nyitva a vásár. December 2-ától három hétvégén át várnak kézműves és népi iparművészeti termékekkel, forralt borral, hagyományos ételekkel. Az adventi hangulatot helyi kórusok, gyerekelőadások fokozzák, de megtekintheted Nagy András fafaragó vörös platánfából készült, embernagyságú betlehemi életképét is. 

Ezt is szeretjük