A legfinomabb ünnepváró édesszájúaknak

Édesítsd meg a karácsonyi várakozást: kedveskedj magadnak és családodnak a legszebb, házi készítésű adventi naptárral!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varázsold igazán különlegessé az idei adventet! A hagyományos ünnepváró vasárnapi gyertyagyújtást egészítsd ki egy adventi naptárral, ami minden napra rejteget valami meglepetést.

Egy különleges, ajándékokkal tömött naptár akár lakásod dísze is lehet, amellett, hogy kedvesed és gyermekeid valahogy sokkal könnyebben fognak kikelni az ágyból ezeken a fázós reggeleken.

Zsákba varrt szeretet

Saját, otthoni adventi naptáradat a legkönnyebben úgy készítheted el, hogy vásárolsz egy nagy darab zsákszövetet. Ez lesz az alap, amire színes filcből kivágott számokat ragaszthatsz, vagy, ha értesz a kézimunkához, a számokat akár te magad is rávarrhatod az anyagra színes cérnákkal.

Háttér nélkül is készülhet a naptárad, ez esetben a kicsi zsákocskákat lásd el számokkal, egytől 24-ig. Bár az advent a hagyományok szerint pontosan négy héttel Szenteste előtt kezdődik, a naptárak az egyszerűség kedvéért többnyire csak decembertől kezdik a visszaszámlálást.

A zsákocskákat egyszínű vagy mintás anyagból is megvarrhatod, de az utolsó mindenképpen üssön el a többitől! Legyen ez a legnagyobb, vagy az egyetlen, ami sötétzöld anyagból készül, és a nyakát piros szalaggal kötözd össze.

A 24 zsákocskát akár két keresztbe tett pácára is fellógathatod különböző magasságokban, de ha nem bízol varrónői képességeidben, egyszerű zsebeket is készíthetsz a zsákvászon alapra.

Szemet gyönyörködtető karácsonyi koszorúk a bejárati ajtóra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha teljes mértékben megfeledkeznél a tűről és a cérnáról, a színes, szögletes vagy lekerekített szélű zsebeket hobbiragasztóval is rögzítheted, az összképet pedig még látványosabbá varázsolhatod, ha a zsákokat és a zsebeket kedves karácsonyi figurákkal kombinálod. Vágj ki zöld filc anyagból egy karácsonyfát, vagy arany kartonból egy angyal-sziluettet, és véletlenszerűen ragaszd őket az alapra, vagy lógó zsákocskáid közé akassz egy-egy figurát.

Kézzel készített karácsonyi díszeidhez rengeteg ötletet és alapanyagot találhatsz a Kreatív Hobby üzleteiben.

Kreatív Hobby Áruház
Cím: 1085 Budapest, Üllői út 18.
Telefon: 06(1)266-0434.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 10 és 14 óra között.
Weboldal: www.kreativhobby.hu »

Adventi meglepetések

Szép adventi naptárad segítségével egészen karácsony napjáig minden reggel megajándékozhatod családodat, de magadról sem kell megfeledkezned! Ha egyedül élsz, itt az ideje, hogy jó nagy adaggal bevásárolj a kedvenc csemegéidből. Tömködd tele a zsákocskákat cukorkákkal, csokikkal vagy finom aszalt gyümölcsökkel, így minden napodat megédesítheted!

Mivel naponta csak néhány szem édesség jut, válassz olyan különlegességeket, amelyekre egyébként fájó szívvel áldoznál, de még különlegesebbé varázsolhatják az ünnepi várakozást! A különleges édességnaptárnak a gyerkőcök is garantáltan örülnek majd, de nem csak finomságokkal töltheted meg a zsákocskákat. Kedveseddel írjatok egymásnak szerelmes üzeneteket vagy ünnepi idézeteket minden napra, vagy készüljetek egy csepp illatharmóniával a szeretet ünnepére! Rejts minden zsákocskába valamilyen illatozó fűszert vagy karácsonyi illattal átitatott termést, hogy minden napnak más hangulata legyen.

Ezt is szeretjük