A legmeghittebb teaházak a fővárosban szerintünk
Térj be egy csésze forró italra!
Bár a sapka és a sál is melegen tart, a forró teával nem versenyezhetnek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor tetőtől talpig átjár a hideg téli szél, bizony jólesik meginni egy csésze forró teát. A városban számtalan eldugott teaház van, amelyek fűtött helyiségeikkel és egyedi berendezésükkel hozzájárulnak az igazán meghitt hangulathoz.

Ha számodra nemcsak a tea és a légkör, de a kiszolgálás is fontos, akkor látogass el a mi kedvenc helyeinkre.

Emese - 1000 tea

Sokáig előítéleteim voltak a teaházakkal kapcsolatban, azt gondoltam, mindenütt finomkodó hangulat és borzalmas, aromával tuningolt teakeverékek bódítják a népet. Az 1000 tea ezért is okozott kellemes meglepetést. Semmi aroma, viszont a világ különféle tájairól származó, eredeti, minőségi teakülönlegességek nagy választéka fogadott.

A felszolgálók teaszakértők és lelkiismeretesek, az avatatlant is bevezetik a teázás rejtelmeibe. Emellett a hangulat is remek, a berendezés letisztult, nem eklektikus, már amikor belépek, ellazulok a félhomályban. Jó a zene, de nincs alapzaj, kiváló hely komoly és nehéz beszélgetésekre, de lazulásra is.

Kati - Sirius Teaház

A Siriust azért szeretem, mert egyszerre meghitt és fantáziadús, miközben nyoma sincs annak a fajta túljátszott spiritualitásnak, ami sok más teaházat jellemez - volt, ahol szabályosan érezni véltem a 2012-re megjósolt világégés közeledtét, amiben különben nem hiszek.

A kínálat is abszolút rendben van: a Siriusban közel 80 féle teából választhatsz, de közép-amerikai kávéfajtákat tesztelhetsz. Mindezt teheted széken, sámlin, párnán ülve, netán kellemesen elheveredve valamelyik galérián, illetve a berendezés részét képező emeletes ágyon. Nagy örömömre innen a bagó sincs kitiltva - egyelőre legalábbis -, de természetesen van nemdohányzó részleg is.

Andi - Zöld Teknős Barlangja

Körülbelül egy éve, egy szülinapi ünneplés kapcsán voltam először a Zöld Teknős barlangjában, de azóta többször is ellátogattam már a hangulatos kis teaházba. Nem annyira a teakínálat győzött meg - hiszen többnyire valamilyen egyszerűbb fekete vagy zöld teakeveréket választok -, hanem őszintén szólva a hely hangulata ragadott annyira magával, hogy időnként muszáj benéznem.

A kis szeparékban a barátnőimmel nyugodtan tudunk csacsogni anélkül, hogy a szomszédos asztalnál bárki a fülét hegyezné, amit kimondottan utálok. Ráadásul valamilyen furcsa vonzódást érzek az indiános, misztikus berendezés iránt, ami minden alkalommal, újra és újra elvarázsol. Ha hideg van, és egy csésze forró teára vágyom, akkor biztosan a Zöld Teknős az, ahová elsőként benézek.

Mariann - Vörös Oroszlán

Nem járok túl gyakran teázni, de ha mégis úgy döntünk a barátaimmal, hogy jól esne egy csésze gőzölgő ital, akkor a Vörös Oroszlán Teaházat szoktuk választani. Ez a hely egészen egyszerű, mégis olyan nyugalmat és békességet teremt otthonos berendezésével és füstölőivel, ami a belvárosban ritkaságszámba megy.

Szeretem, hogy ezer és egy teaféle közül válogathatok kedvemtől függően, de a legjobb az egészben a különböző könyvek és lemezek gyűjteménye, amit a betérő vendégek elolvashatnak, meghallgathatnak teázás közben. Kicsit olyan érzésem támad tőle, mintha visszamennék a századforduló elejére, amikor az emberek még az irodalmi kávéházakban gyűltek össze.

Neked melyik a kedvenc teaházad?

Ezt is szeretjük