Mikulásból csakis a legjobbat: mesésen édes csokimikulásokat teszteltünk
Négy csokit kóstoltunk végig, az eredmény meglepő!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem szeretnél zsákbamacskát venni, nézd meg a csokibőrbe bújtatott Mikulások ízversenyének végeredményét. Helyezések nincsenek, de meglepő fordulatokból sincs hiány.

A legnagyobb kedvenc

A Kinder bájos, felakasztható Mikulása már látványra is említésre méltó, hiszen maga a csoki aprólékosan kidolgozott, nem csupán egy egyszerű formába öntött massza. Ráadásul a kicsomagolásnál is láthatod, hogy nem egy olcsó kakaókrémről van szó, hanem minőségi termékről, hiszen a zörgős papír alatt rögtön felbukkan a kindertojásnál is megszokott szín - kívül igazi tejcsoki, belül krémes réteg vár.

Ez pedig azt jelenti, hogy az ízek is a márkától elvárt színvonalat képviselik - semmi új fűszer vagy mesterséges ízfokozó nincs a termékben, gyerekkorod kedvenc édességének mesés aromáját élvezheted újra. Az 55 grammos kiszerelés ára 339 forint.

Retro élmények

A Boci jóságos Mikulása jó nagyra nőtt - a gyerekek és az édességfüggők örömére.

A szintén tejcsokoládéból készült finomság igazi kemény csoki, hiányzik belőle a Kinder lágysága, ám ez semmit nem von le az értékéből, ugyanis pillanatok alatt elolvad a szájban.

A Boci márkától elvárt békebeli csokoládéíz ugyanúgy visszaköszön a formázott masszából, mint ha táblás megoldás lenne, viszont ebben a formában garantáltan jobban csúszik. Annak ellenére, hogy magyar termék, összeállításunknak ez a legdrágább darabja, 425 forintért, viszont az is igaz, hogy 100 grammos kiszerelésével ő a legnagyobbra nőtt fehérszakállú.

Mogyorós csoki, mogyoró nélkül

Habár a Milka mindig, minden körülmények hozza az elvárt ízvilágot, a kacsintós Mikulás alpesi ízei másnak tűnnek, mint a márkától jól megszokott tejcsoki. Ugyan nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy rossz, mégis van egyfajta érdekes, talán mogyorós utóíze, ami szokatlanná teszi az édességet, elvégre nem tartalmaz semmilyen magfélét.

Bár tény, hogy a csomagoláson feltüntették, hogy a termék nyomokban mogyorót és diófélét is tartalmazhat, tehát lehet, hogy ennek tudható be a furcsa utóíz. Mindenesetre, ha szereted a mogyorós csokit, akkor nem foghatsz vele mellé, mivel a Milka állaga megfelel annak, amit megszoktál, egyszerűen szétmállik a szádban az egész. A 60 grammos fehérszakállú 399 forintba kerül.

Érdekes ízek

A Tibi Mikulása elsőre sokat ígér, mégis, a csomagolás alatt rejtőző egyszerű kis alak nem túlzottan lenyűgöző. Puha, törékeny állagát ugyan be lehet tudni annak, hogy papírvékonyságú az egész figura, ám a szokatlan aromák már semmivel nem magyarázhatók. Annak ellenére, hogy egy idén gyártott édességről van szó, kicsit olyan az íze, mintha már évek óta a szekrényben állt volna. Amikor ez elillan, már-már úgy tűnik, hogy egészen ehető a Mikulás, de az utóaromája sem bizonyul sokkal kellemesebbnek.

Mivel egy neves magyar márkáról van szó, kicsit talán csalódást okozott ez a csoki, hiszen kakaómasszából készült a szó legrosszabb értelmében. A többi versenyző is tartalmazta ezt az alapanyagot, ám egyedül a Tibinél érezni úgy, mintha valami olcsó, rossz minőségű, névtelen termék lenne. A 40 grammos csokinak egyedül a 159 forintos ár a pozitívuma.

Te ragaszkodsz egy márkához, ha csokit vásárolsz?

Ezt is szeretjük