3 karácsonyi ajándék, amire minden pasi vágyik
A férfi szerint
Tudd meg, a pasik milyen karácsonyi ajándékot kívánnak maguknak a fa alá!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ajándékok kiválasztásakor a legnagyobb gondot minden bizonnyal te is szerelmed meglepetésére fordítod, hogy valami olyat kapjon tőled, aminek tényleg örül.

Tudd meg, mit gondol erről egy igazi férfi - íme, három tuti ajándék, amiért a te pasid is odáig lesz.

Bonsai - a maga képére

Minden asszonyka maga ismeri az urát, de gustibus non est disputandum - az ízlések különbözők -, szóval lehet, hogy marhaság. De, hogy a manus nem számít rá, az biztos. Fú, anya, mi ez, tán csak nem pulóver? Nem, ez egy bonsai. Na, ne hülyülj, akkor könyv? Nem, mondom, ez egy bonsai. Növény. Te fogod nevelni.

Nyesegeted, öntözöd, mohásítasz, közben észre sem veszed, és kigőzölöd magad, ez lesz a kicsi te, nevet ne adj neki, csak bé betűset, azt szeretik.

A hagyomány Kínából ered, ahol a Han-dinasztia személyes Hókuszpókjáról, bizonyos Jiang-fengről tartotta úgy a fáma, hogy képes volt házakat, növényeket, sziklákat és úgy nagyjából mindent lekicsinyíteni titokzatos varázshatalma segítségével.

Később, úgy 600 körül buddhista szerzetesek segítségével jutott el az akkor már Kína-szerte ismert kulturális metszőmánia Japánba, ahol a szigetország hermetikusan magába szippantotta, elzártan ügyködtek az ollók, így lett belőle az, ami.

Inkább misztika, mint szimpla szobakertészkedés: egy bonsai nevelése közben kifordul, hogy mennyire férfi a férfi. Vagy nem. Mindenesetre művészet, a rácsodálkozós fajtából. Ha elkapja a hapsit a metszés tetszési indexe, onnantól nincs menekvés.

Mad Men - Reklámőrültek

Három évad alatt háromszor rabolta le az Emmy-díjakat a drámai sorozatok kategóriájában - ez még azoknak is meggyőző lehet, akik unják a holmiféle Oscarokkal való dobálózást. Mi unjuk, ellenben, ha van sorozat, akkor a Mad Men - Reklámőrültek az, amelyik megérdemli a szuperlatívuszokat.

Sorozatot ajándékozni eleve frappáns húzás, mert a sorozat terebélyes. Nem egy, hanem több, egyben. De a Mad Men nem csupán azért kitűnő meglepetés, mert sok, hanem a színtiszta sovinizmus miatt is: ne ámítsuk magunkat, minden hapsi dzsungelében ott dobol a néhány centi beképzelt hímfór.

És a tárgyalt darab a bogáncsos hapsifelsőbbség számára maga a legiszamósabb pornó: hatvanas évek, szívhurokba csalt marketinges lányok, hiába-halálba epedő telefonos kisasszonyok, noname bakfishadak a boulvard-ról, akik épp csak nem isznak gyufát a nagy vágyakozásban. A korszak csődörei, a reklámos kanok miatt élnek, értük kortyolnak levegőt, naná. Csakhogy! Etetés ez, cukorba dugott kalmopyrin.

Mit kap a manus igazából? Jazzritmusú drámát. Szappanoperát, whiskey-be, stílbe és dohányzaccba pácolva. Messziről ugyan - de szappanoperát! Amit a pasi önnön rettentő macsóságában szétszolizva les!

Mások így csinálják

Kíváncsi vagy, mások mennyi gondot fordítanak a karácsonyi ajándékokra, és mikor szerzik be őket? Videónkból megtudhatod.

Zippo - mindenkinek

Dohányos? Tökéletes ajándék. Nem az? Még tökéletesebb. Nincs férfi ugyanis, akit egy személyre összeboltolt Zippo öngyújtóval ne lehetne elvarázsolni. Egyszerre szimpla kis fémfickó, de a tűz, az durva benne - és most nem csupán a benzin csiholta lángokról beszélünk. Ha azt mondanák ugyanis, hogy ebben egyéb éghető gőzök és gázok híján tesztoszteron a gyújtófolyadék, minden további nélkül elhinnénk.

Minden fickó örül neki: katonás, laza, cool. Clint Eastwood biztosan ilyet használ, Piszkos Harry pedig a legnagyobb királyok egyike.

És még valami: a férfi könnyen felejt. Januárban például már dunsztja nem lesz arról, hogy ki adta a neonmintás hülye pólót, talán valamelyik kuzin? Az, hogy a Zippo kitől van, sosem fog a fejéből kifutni.

Te mit veszel a párodnak karácsonyra?

Ezt is szeretjük