Az ügynökök, akik pénzért cserébe vetnek véget a kapcsolatoknak - Sokan fordulnak a wakaresaseyákhoz Japánban
A wakaresaseya ügynököket azért bérelik fel Japánban, hogy feldúlják a házasságokat, és megkönnyítsék a szakítani vágyó fél dolgát.

japan par cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szakítást, válást kezdeményező félnek szinte sosincs könnyű dolga, hiszen nem egyszerű közölni a másikkal, hogy véget akar vetni a kapcsolatnak. Japánban éppen ezért jöttek létre olyan ügynökségek, melyek leveszik a terhet az emberekről, és elvégzik helyettük a „munka” egy részét.

A wakaresaseya cégek és ügynökök arra specializálódtak, hogy pénzért cserébe dúlják fel a házasságokat.

A japán kapcsolatszabotőrök, a wakaresaseyák

A felmérések szerint legalább 270 olyan vállalat ismert, akik online hirdetik kapcsolatszabotőr szolgáltatásaikat. Sok közülük magánnyomozó cégekhez tartozik, ami nem meglepő, ugyanis részben hasonló feladatköröket látnak el. Általában akkor bérelik fel őket, ha valaki szeretné elkerülni a konfrontációt, a durva konfliktusokat. Akkor is gyakran fordulnak hozzájuk az emberek, ha úgy vélik, a másik fél nem akarná lezárni a kapcsolatot, vagy félnek attól, hogy nem hajlandó beleegyezni a válásba. Mindezek mellett olyan esetekben is megkeresik őket az ügyfelek, ha partnerük afférjainak akarnak véget vetni.

Yusuke Mochizuki ügynök elárulta a BBC-nek, a megbízás után a munka mindig egy kis nyomozással, kutatással kezdődik. Anyagot gyűjtenek az alanyról, szemügyre veszik a közösségi oldalait, elolvassák az üzeneteit, tájékozódnak a napi rutinjáról és arról, hogy kik a barátai, közeli ismerősei. Ezután gyakran több embert is bevetnek, hogy behálózzák. Például előfordul, hogy egy férfi ügynök összebarátkozik az illetővel, majd egy vagy akár több női ügynök következik, akire a munka második része hárul.

Pénzért cserébe csábítják el az embereket

Van, hogy a szabotőrcég alkalmazottjai csak információkat, bizonyítékokat gyűjtenek a megbízó párjáról, de sok esetben elcsábítják őket, hogy alapot adjanak a szakításra, és megkönnyítsék, gördülékenyebbé tegyék a válási procedúrát. Éppen ezért az eseményeket általában végig fotókkal, videókkal dokumentálják. Az ügynökök legtöbbször néhány randevúig mennek csak el, hivatalosan ugyanis szexre nem kerülhet sor az ügyfelekkel a munka során.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem mindig a partner, a házastárs meghódítására alkalmazzák a wakaresaseyákat. Megesik, hogy az illető szeretője a célpont, mégpedig azért, hogy véget érjen az afférjuk. Bármiről is legyen szó, az ár mindenképpen igen borsos: egy hasonló megbízás körülbelül 1,1 millió forintnyi yentől kezdődik az ügy részleteitől függően. Ha pedig politikus vagy híresség az alany, akkor több mint 56 millió forintnyi yent is kérhetnek a munkáért, mivel ekkor még nagyobb a kockázat, és a lehető legmagasabb szintű titoktartást kell biztosítaniuk.

A wakaresaseya-ipar 2010-ben nagyon megingott egy incidens miatt. Egy ügynök beleszeretett a célszemélybe, ám a nő szakított vele. A férfi mély depresszióba zuhant, nem bírta elviselni, hogy már nem lehet szerelmével, és történetük végül tragédiába torkollott, ugyanis megfojtotta az asszonyt. Tettéért 15 év börtönbüntetésre ítélték. Ezután alaposan megreformálták az ágazatot, a hasonló cégek nehezebben kaptak engedélyt, így visszaesett a forgalmuk is. De úgy tűnik, mostanában újra megnőtt az igény a szolgálgatásaikra, sőt állítólag már nemcsak Japánban, hanem az egész világon jelen vannak.

Európai szokások, amiket sértésnek vesznek Japánban

Japán sok érdekességet rejt magában az illem terén is. A szigetország rendkívül modern, lakói mégis hagyománytisztelőek, az etikett pedig nagyon különbözik az itthon megszokottól. Van például néhány Európában hétköznapinak számító szokás, amely ott sértésnek, illetlenségnek számít.

Ezt is szeretjük