Nagyon vonzó, ha ilyen illatod van - Kutatások szerint erre buknak a pasik, és erre a nők
Kutatók fényt derítettek a vonzódás szabályaira: másért vannak oda a férfiak, és másért a nők, de van, amiben egyezik az ízlésük.

tél randi pár párkapcsolat (2)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy kinek mi a vonzó, ízlés kérdése. Van, aki a barna hajért van oda, más pedig a szőke fürtökért rajong. Az olyan külső jegyek, mint a szemszín vagy az alkat, teljesen egyéni preferencia kérdései, kutatások szerint azonban vannak olyan dolgok, melyek tuti befutók. 

Annak ellenére, hogy kinek milyen kép él a fejében a tökéletes párról, közel sem biztos, hogy végül élete szerelme az a magas, szőke herceg lesz, akire kislánykora óta vár. Sok mindenen múlik ugyanis, hogy ki mit talál vonzónak, néhány dologról viszont elmondható, hogy mindenkinek bejön. Ezeket szedtük csokorba. 

Mimika és gesztikuláció

A férfiak szemében egy őszintén mosolygó lánynál nincs is szebb: a felszabadult nevetésért minden pasi odavan. A nőknek azonban nem a jó kedélyű férfiak a gyengéi: a kutatások szerint a magabiztos férfiak sokkal vonzóbbak számukra, a markáns szájtartás jó fellépést kölcsönöz az ellenkező nemnél. A gesztikulálás mindkét nemnél nyerő: a nagy beleéléssel előadott történeteknek, melyeket mutogatás és magyarázás kísér, senki sem tud ellenállni.

par randi

Illat

A fokhagyma mindenki elméjében kellemetlen, büdös érzettel társul, de a tudomány meglepő eredménnyel rukkolt elő. Egy kutatás során nőknek azonos kaliberű férfiak közül kellett kiválasztani, kit tartanak vonzóbbnak. A trükk az volt, hogy a pasik egy részével fokhagymával fűszerezett ételt etettek, míg a másik csoporttal nem: meg fogsz lepődni, de a nők kizárólag azokat a pasikat szemelték ki, akik ettek az ízes fogásból! A nők esetében ez nem áll fent, a vattacukor és egyéb édes illatok viszont nagyon is kívánatossá teszik a hölgyeket a másik nem szemében. 

Hasonlít a szülőhöz

Érdekes eredményt osztottak meg a téma kutatói: úgy találták, hogy mindkét nem előszeretettel választ olyan párt, mint ellenkező nemű szülője. A nők édesapjukhoz, míg a férfiak édesanyjukhoz hasonló külső jegyekkel rendelkező egyénekkel kötik össze életüket, abban a tudatban, hogy a biztonságot nyújtó szülőre emlékeztető pár mellett a párkapcsolat is stabil lábakon áll majd.

tél randi pár párkapcsolat (6)

Magasság és lábméret

A megkérdezett férfiak szíve többségében a törékenyebb hölgyekért repes. Azonban nem feltétlenül a pici, alacsony, madárcsontú, örök kislányokért, hanem a lábméret alapján differenciáltak: a kisebb lábon élő nők voltak a befutók a kutatás alapján. A nőknél a lábméret nem számít, bár a magasabb, nagyobb cipőjű férfiak általában több nő fantáziáját mozgatják meg. Hosszú távú kapcsolat szempontjából viszont teljesen lényegét veszti ez a megkülönböztetés: megbízhatóság szempontjából a nők többsége boldogan igent mond egy kisebb lábméretű, esetleg alacsonyabb férfinak is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Párok intim pillanatai

Megtaláltad életed párját? Akkor ezek a rajzok egész biztos, hogy a te szívedet is megdobogtatják. Apróságok bár, mégis elképesztően erős érzelmek állnak egyes gesztusok hátterében.

Ezt is szeretjük