100 éves a feleség, 108 éves a férj: a nő elmondja, miért vannak még mindig együtt

Nyolcvan éve él boldog házasságban a japán pár. A feleség azt is elárulta, szerinte mi a titka hosszú boldogságuknak.

A világ legöregebb házaspárja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki igyekszik megtudni, mi a hosszan tartó és boldog párkapcsolat titka, és persze, ki tudna erről a témáról többet mesélni, mint az évtizedek óta együtt élő szerelmesek.

Az biztos, hogy a japán pár, Miyako és Masao Matsumoto jól bevált trükkjeire az egész világ kíváncsi: a szerelmesek ugyanis nyolcvan éve házasok, és ezzel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerültek.

A nyolcvan éve házas pár titka

A most százéves hölgy és a 108 éves úr Oitában születtek, és egy barátjuk mutatta be őket egymásnak. 1937-ben össze is házasodtak, egy kisebb ceremónia keretein belül. Az ünneplésre és a mézeshetekre azonban nem volt idejük, mert a háború miatt a férfit besorozták.

Miyako Masao Matsumoto

Masao Matsumoto 1946-ban tért haza szerelméhez, és gyorsan belevágtak a családalapításba. Öt lányuk született, jelenleg pedig 13 unokával és 25 dédunokával büszkélkedhetnek. Érthető, hogy ennyi év boldog házasság után mindenki arról faggatta őket, hogy csinálják, mi a titkuk. Miyako szerint nincs semmi bonyolult szabály vagy trükk, csupán a türelmének köszönhetik azt, hogy már nyolcvan éve együtt vannak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A házassági évfordulójukat egy hatalmas ünnepséggel tették még emlékezetesebbé az idősek otthonában, ahol jelenleg élnek, és úgy érezték, egy kicsit most volt lehetőségük bepótolni az elmaradt lagzit. Az eseményen nagy örömükre átvehették a Guinness oklevelét is, mellyel hivatalosan is ők lettek a világ legöregebb párja, Miyako szeme pedig könnybe lábadt a boldogságtól és a meghatottságtól. Lányuk elmondta, ezzel hivatalosan is beléptek életük utolsó fejezetébe, és reméli, ugyanilyen nagy békében és szeretetben fognak élni az elkövetkezendő években is, mint eddig.

Hetven év alatt egy napot sem töltöttek külön

A 95 éves úr és a 91 éves hölgy már hetven éve élnek együtt boldogan, de még egyetlen teljes napot sem töltöttek a másik nélkül. Elmondták, mi a titka annak, hogy még mindig odavannak egymásért.

70 éve boldog házasok, és egy napot sem töltöttek még egymás nélkül - Mi a titkuk?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük