Ők a világ legidősebb házaspárja: a 104 éves asszony és a 110 éves férfi 79 éve boldogok együtt
1934-ben ismerkedtek meg, és 1941-ben házasodtak össze. Elárulták, szerintük mi a 79 éve tartó, boldog kapcsolatuk titka.

vilag legidosebb hazasparja cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ecuadori pár bebizonyította, hogy nem csak a filmekben létezik örökké - vagy legalábbis a sírig - tartó szerelem. 

Julio Cesar Mora Tapia és Waldramina Maclovia Quinteros 79 éve élnek boldog kapcsolatban, ezzel pedig elnyerték a világ legidősebb házaspárja címet.

Ők a világ legidősebb házaspárja

A 104 éves asszony és a 110 éves férfi 1934-ben ismerkedtek meg, ekkor mindketten tanárként dolgoztak. Waldramina a nyári szünet alatt ellátogatott testvéréhez, aki ugyanabban a házban lakott, mint Julio Cesar. Rokonaik mutatták be őket egymásnak, és barátságuk hamarosan szerelemmé alakult. 

vilag legidosebb hazasparja 1
Fotó: Twitter/GuinnesWorldRecords

1941 februárjában mondták ki egymásnak a boldogító igent egy meghitt, titkos ceremónia során, a szüleik ugyanis ellenezték a házasságukat. Öt gyermekük született, de legidősebb fiuk 58 évesen elhunyt. 

Elárulták boldog kapcsolatuk titkait

Ma már 79 éve házasok, 11 unokával, 21 dédunokával és 9 ükunokával büszkélkedhetnek, és úgy vélik, a családi egység a legfontosabb az életben. Emellett a munkán és a családi értékeken alapuló oktatást tartják a boldog együttélés titkának. Hosszú házasságukat, úgy gondolják, mindezek mellett a kezdetektől jelen lévő szerelemnek, kölcsönös tiszteletnek és érett hozzáállásnak köszönhetik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Guinness World Records oldalának elárulták, az együttérzés és a figyelmesség fontos volt kapcsolatuk fenntartásában. Bár nézeteltéréseik természetesen voltak, sosem veszekedtek igazán, és ügyeltek arra, hogy problémáikat gyerekeik ne vegyék észre. A róluk készült fotókon, videókon pedig egyértelműen látszik, hogy a mai napig szeretik egymást.

vilag legidosebb hazasparja 2
Fotó: YouTube, Twitter/GuinnesWorldRecords

Hatalmas megtiszteltetésnek tartják, hogy elnyerték a világ legidősebb házaspárja címet, és bekerültek a világrekorderek közé. A jelenlegi vírushelyzetet - mint mindenki - ők is nehezen élik meg, de próbálják optimizmussal, boldogsággal megtölteni a mindennapjaikat.

Az idős párok titkai

Több mint 75 éve boldog házasságban élő párok árulták el, szerintük mi hosszú szerelmük titka. 

Képek: YouTube, Twitter, Twitter, Twitter.

Ezt is szeretjük